Всички мъже рискуват да преживеят неудобства, свързани с простатната жлеза, просто защото всички мъже имат такава, а след 50 тя увеличава размера си и предизвиква смущения в уринарната им функция. Макар и толкова често състояние, само при половината от мъжете с оплаквания се налага провеждане на лечение и наблюдението е напълно достатъчни.

снимка: Лейзър Мед

Уринарните смущения са първият белег, по който мъжът може да се ориентира, че консултацията с уролог не бива да се отлага. Чести позиви за уриниране, включително и през нощта; затруднена струя; усещане, сякаш не можете да отделите цялата урина са сред най-разпространените. Затова профилактичният преглед веднъж годишно е препоръчителен. Целта му е да установи типа на състоянието - доброкачествено или злокачествено, т.к. ракът на простатата често няма симптоми.

Лейзър Мед е специализирано лечебно заведение в областтта на урологията и в частност, проблемите с простатата. Разполага с модерни възможности както за диагностика, така и за лечение.

При доброкачествен процес /аденом/ лазерната хирургия на простатата с Тулиум 200 вата е отлично решение. Лазерната система е с най-високи показатели за мощност и прецизност, което е равнозначно и на най-добри следоперативни резултати. Интервенцията е бърза и максимално безопасна. Уринирането отново е със силна струя и без затруднения, както е била в младостта.

При съмнително завишен туморен маркер и необходимост от биопсия може да се извърши фюжън-биопсия с виртуален навигатор, която осигурява по-висока прецизност в откриването и стадирането на простатния карцином чрез комбинирано използване на 2 метода в един - магнитен резонанс и ултразвуково сканиране.

След категорична оценка за наличие на злокачествен процес /карцином/ и в ранен етап на заболяването лапароскопската хирургия е в състояние да се справи с проблема. Тя се изпълнява през няколко отвора в коремната стена, при използване на високотехнологични оптични средства и липса на разрези със скалпел, както е при класическия метод. Протича при минимални травма и кървене, което рефлектира с по-бързо възстановяване на нормалния начин на живот.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

В Лейзър Мед - София резултатът от ПСА е готов преди прегледа.

4 филиала в България и Сърбия. Най-голям опит в лазерната хирургия на простатата. Първокласна техника.

За допълнителни въпроси и записване на час за преглед:

тел. 02 4 760 760

моб. 0899 52 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg

Вече и в Лейзър Мед - Варна

Вътремехурна ТЕРМО-химиотерапия при рак на пикочния мехур

Още

Апаратна терапията с шокови вълни се справя с всеки тип болка

Процедурите са подходящи за всяка част от тялото и при всички видове ортопедични състояния, провокиращи болка. Извършват се с най-модерната в момента апаратура, използваща смарт-фокусирана енергия. Позволява да се третират както повърхностни, така и дълбочинни зони, генериращи болка. Бързо се разсейват уплътненията в мускулите и схващанията, подобрява се храненето на тъканите, увеличава се обемът на движенията, повишава се издържливостта на натоварвания. Едновременно с премахването на болката се стимулират и естествените оздравителни процеси на организма.

Съдържание на: Лейзър Мед