Aко сте успешен професионалист - финансист, инженер, програмист, маркетолог, юрист, медицински доктор или фармацевт и сте достигнали ниво в кариерата си, при което ви се налага да управлявате хора, проекти, финанси, а нямате нужните структурирани знания и опит вие сте идеалния кандидат за EMBA програмата на University of Sheffield. Освен, че ще придобиете знания в сфери, в които те ви липсват, ще можете да споделите опит в колеги на сходни на вашата позиции от целия регион на Югоизточна Европа.

Повече от 27 г. престижната EMBA програма на University of Sheffield се предлага в Солун, в международния факултет на британския университет - Сити Колидж. През последните години локациите на преподаване на програмата в региона се увеличиха и вече са 8 - Солун, Букурещ, Белград, Киев, София, Ереван и Тбилиси. В София програмата стартира през месец ноември, 2015 г. "В България учебното заведение присъстваше само с бакалавърските и магистърските си обучения в областта на финансите, маркетинга и мениджмънта.", сподели зам. ректора на университета д-р Мегаклис Петмезас. Екзекютив МБА програмата е двугодишна, задочна, включва 13 модула и дисертация. 8 от модулите се преподават в София, 4 в Солун и един в Шефилд, Великобритания. Обучението завършва със специализация по една от 6-те специалности - Мениджмънт, Маркетинг, Финанси, Логистика, Здравен мениджмънт и Мениджмънт в областта на човешките ресурси.

Програмата е изключително удобна и съобразена със забързания живот на днешния активен човек. Лекциите са в петък вечер, събота и неделя - веднъж месечно. Всеки от студентите разполага с програмата за цялата учебна година напред, заедно с датите на предстоящите модули във всичките 6 локации на преподаване - София, Солун, Букурещ, Белград, Киев, Ереван и Тбилиси. В случай, че датата на модула в София не е удобна за кандидата поради служебни или лични ангажименти, той може да посети някоя от другите 6 локации, в следващ или предходен уикенд.

При завършване, студентите придобиват EMBA диплома, която могат да получат директно на церемония в Шефилд, Великобритания, както и Level 7 Diploma oт Chartered Management Institute. Програмата е акредитирана от: NARIC, UK, BAC, AMBA, AACSB, CMI и др.

Снимка: City college

"В EMBA програмата на университета в Солун се включват много български топ мениджъри, които се нареждат сред водещите ни студенти още от началото й през 1993 г. От години обмисляме решението да започнем да я предлагаме директно и в България. Основната причина да го направим е натискът от студентите ни, които искат да получат международна EMBA диплома на толкова високо ниво в собствената им страна", коментира Петмезас. По думите му провеждането на програмата в София ще даде възможност на мениджърите да намалят пътуванията и разходите си и по-ефективно да комбинират работа, учене и личен живот. В същото време те ще запазят възможностите за изграждане на контакти с мениджъри от целия регион, тъй като някои от курсовете ще се провеждат и в Солун, където ще присъстват всички студенти заедно, подчертава д-р Петмезас. Предвидени са и допълнително по една учебна седмица в Солун, в края на втората учебна година и в University of Sheffield във Великобритания, през юни на първата учебна година.

"Над 500 български мениджъри са завършили програмата като най-често срещаните индустрии, от които идват са: Телекомуникации и ИТ, Банки и Финансови институции, Бързооборотни стоки, Фармацевтика, Миннодобивно дело, Производствени предприятия и др. Финансирането на програмата е или собствена инвестиция на всеки студент, когато той е предприемач или не желае да се обвърже с по-дългогодишен договор с компанията, за която работи в момента, или е инвестиция на работодателя. Имали случаи и един работодател да изплаща инвестицията на друг, при прехвърляне на служител от една компания в друга", споделя д-р Петмезас и допълва: "над 80% от нашите МБА студенти претърпяват кариерно развитие още докато учат при нас, проектите, които разработват са базирани върху компаниите, в които работят и след 10 - 12 курсови работи за една компания, когато я погледнеш от всичките й гледни точки - финанси, маркетинг, човешки ресурси и бизнес процеси, то може да се окаже, че я познаваш толкова добре, че си готов да й бъдеш CEO."

Обучението включва, за всички студенти т.нар. "Career Coaching Programme". Coaching програмата е структурирана така, че да вдъхнови, мотивира и подкрепи студентите в тяхното професионално и академично развитие, така че да постигнат максимални резултати. Чрез програмата, студентите биват обучавани как да мотивират, да управляват конфликти, да делегират и да станат по-ефективни лидери.

Изискванията за кандидатстване включват - професионален ръководен опит - минимум 3 години. Отлично владеене на английски език, доказано с предходно образование на английски език от бакалавърска или друга магистърска програма, или с езиков сертификат. В случай, че гореспоменатите квалификации за владеене на английски език не са налични, се полага изпит в представителния офис на университета в София. Друго изискване за кандидатстване е предоставяне на професионална препоръка и мотивационно писмо.

Повече информация, четете www.citycollege.sheffield.eu

Тел. 02/961 62 63; 0888/435750

Bulgaria1@city.academic.gr

 

*материалът е предоставен от City college