* съдържание на Лейзър Мед

Уретралният катетър се поставя от уролог при невъзможност за уриниране в резултат на увеличена тъкан на простатната жлеза. Той осигурява извеждането на задържаната урина от пикочния мехур. При мъже със силно разраснала се тъкан на простатата и хронична задръжка на урината често се налага поставянето на постоянен катетър, който се подменя веднъж месечно. Наличието му, от една страна, е дискомфортно за мъжа, а, от друга - свързано с допълнителни медицински рискове и необходимост от прием на медикаменти. Ето и най-честите:

  • Бактериална инфекция - катетърът преминава през уретрата и достига до пикочния мехур като премахва бариерата с външната среда и по този начин създава условия за инфектиране на пикочните пътища.
  • Спазми в пикочния мехур - често се усещат като спазми в стомаха, причинени са от опитите на пикочния мехур да премахне чуждото тяло.
  • Стриктура на уретрата - в резултат на нараняванията от използването на катетъра.
  • Камъни в пикочния мехур - при използване на катетър с години.

За всеки мъж ежедневието с постоянен катетър е изключително неприятно. Но не всеки мъж знае, че катетърът се премахва окончателно след лазерна простатна хирургия.

Лейзър Мед е водещо лечебно заведение за лечение на проблемите с простатата. На разположение на специалистите и в 4-те филиала в България и Сърбия е Тулиум лазер 200 вата - системата с водещи показатели за мощност и прецизност.

Тулиум изпарява простатната тъкан до капсулата й без значение от обема на жлезата, нито от наличие на постоянен катетър. Оперативната интервеция протича в рамките на 1.5 - 2 часа. Пациентът се изписва на следващия ден и бързо се завръща към нормалното си ежедневие. Урината е бистра, струята - силна и без затруднения, а пикочният мехур - напълно освободен. Постепенно намалява броят на нощните ставания.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

В Лейзър Мед - София резултатът от ПСА е готов преди прегледа.

4 филиала в България и Сърбия. Най-голям опит в лазерната хирургия на простатата. Първокласна техника.

За допълнителни въпроси и записване на час за преглед:

тел. 02 4 760 760

моб. 0899 52 11 01

www.lazermed.bg

 

ОЩЕ В ЛЕЙЗЪР МЕД: