Sofia Festival of Speed ще отвори за първи път широко "вратите си" между 9 и 12 юни на едно нетипично за провеждане на събития местоположение - бул. Цариградско шосе 159 или Benchmark Business Center, но от друга страна определено заинтригуващо решение на организаторите.

Събитието всъщност се провежда за първи път в България във формат и в рамките на експозиция, въпреки името му, което може би подсказва повече шоу активности. Организира се от автомобилни ентусиасти, хора с гориво в кръвта, които целят да представят пред аудиторията не какви да е автомобили, а такива, които рядко засичаме по улиците ни или когато ги засечем обикновено имаме само няколко секунди, за да ги огледаме или да усетим душата им на супер спортисти. Супер карове, които за съжаление рядко виждаме по нашите ширини да участват в изложения. Това, което ще могат да видят посетителите са машини на реномирани марки, автомобили със сериозна зад гърба си състезателна история, натрупали солидно наследство от пистите, рали автомобили, които не са само за любители, но изискват и майсторски умения, както и дрифт автомобили, които участват в спорт, който може би си мислите, че е скорошно познат, но всъщност се използва като техника още от 30-те години на XX век, а се оформя като такъв през 70те години.

И познайте, имаме информация за част от марките, които ще бъдат представени по време на събитието, а те са Ferrari, Maserati, Mercedes, Porsche, и още няколко, които все още се пазят в тайна.

Три думи основават създаването и стартирането на организацията на Sofia Festival of Speed - лукс, мощност и история. Всяка една от марките, които ще присъстват, оплитат, осъвместяват и комбинират умело тези три съществителни.

Фестивалът на скоростта София ("преведено от Sofia Festival of Speed") ще се проведе на адрес бул. Цариградско шосе 159, сграда Benchmark Business Center. Като разбира се, за да бъде осъществена експозицията, локалното платно пред сградата ще е затворено. Именно и там ще бъдат позиционирани супер автомобилите. Рали и дрифт зоната е разположена зад сградата, на паркинга на Benchmark Business Center. Допълнително по време на съботния и неделния ден ще има и представяне на лайфстайл продукти на партера на сградата. Ще бъде изложена Купата на България по футбол, предоставена специално за целта от последния победител в турнира, модна изложба, първата българска автомобила настолна игра, както и мебели създадени от авточасти и други. Най-хубавото е, че входът за събитието е свободен и ще позволи на всеки, независимо от финансовото му състояние, да стане част от тази атмосфера. Събитието ще бъде и по време на Автомобилен салон София, което се провежда в близост, като така посетителите ще имат възможност лесно да посетят двете изложения.

Част от партньорите на събитието са Official Ferrari Service, Maserati Auto Italia, Авто клуб ретро "AvangarD Classic", MM Ауто, TRADE IN, Falken Drift Team България. Позволяваме си и да споменем спонсорите, които се включиха подпомагайки първото по рода си Sofia Festival of Speed: основен спонсор Inbet, продължавайки с Unique Estates, Електрохолд, Евроинс, Benzin.bg, Simpl и други.

И за финал споделяме публикуваното в събитието описание как всъщност се е родила идеята и откъде идва името Sofia Festival Of Speed.

"Всеки автомобилен фен знае за величествения фестивал на скоростта Goodwood, който се провежда ежегодно на територията на Гудууд Хаус, Западен Съсекс, Англия, в края на юни или началото на юли, с участието на исторически моторни състезателни автомобили. Събитието е класифицирано като "изкачване на хълм" и на посетителите се предоставя близък достъп до тази част от пистата. И така... се запитахме защо някой ден град София, намиращ се в полите на планина Витоша, да няма подобен фестивал - фестивал на скоростта София. Благодарение на страстта ни към автомобилизма и усилията ни да дадем всичко възможно това да бъде факт, през 2022 година организираме първия по рода си фестивал в България, в рамките на експозиция, за да може всеки от вас да успее да се докосне и запознае с автомобилните марки и проекти, които със сигурност ще разбудят всяко сърце с гориво в кръвта. Първото издание на Sofia Festival of Speed е репетицията за провеждане на още по-масов ежегоден фестивал."


 Материалът е предоставен от Sofia Festival Of Speed.