"Когато си на дъното на пъкъла, когато си най тъжен и злочест,

от парещите въглени на мъката си направи сам стълба и излез..." Дамян Дамянов

Това е поетична рецепта за оцеляване при угнетено състояние на духа. Днес подобна тежест усещат много хора заради продължителната изолация, наложена от COVID-19. Статистика от предишни години на БАУХ (Българска асоциацията за управление на хора) показва тревожен факт - с депресия са диагностицирани 8% от всички българи. Към момента няма нови данни, но психолози и психиатри твърдят, че числото на депресираните жени и мъже у нас надхвърля 1 милион, защото огромна част от населението не търси специализирана помощ. Нарастване на тези състояния се очаква в целия свят. Причините са: страх от зараза, ограничени социални контакти, безработица, финансови проблеми, обществени, професионални, семейни и други конфликти. Не е за пренебрегване фактът, че сега лошите новини ни заливат от сутрин до вечер, обхващайки всички сфери на живота ни. Негативизмът се засилва и чрез лавини от онлайн споделяния. Дори да не ги приемаме сериозно, все пак ги допускаме в създанието си. Изследвания от последните години сочат, че социалните мрежи ни правят тъжни, самотни, несигурни и завистливи. И колкото повече се фокусираме върху неприятните информации, толкова по-силно става убеждението ни, че светът е недружелюбно, несправедливо и заредено със заплахи място. От подобно разбиране до депресията има само една крачка. Обхванатите от угнетяващо, мрачно чувство обикновено казват:

"Нищо не ме радва"

или " Затънал съм", "Нямам изход", "Нямам надежда". Тези признания са всъщност вик за помощ. Реално от нея се нуждаят всички, които изпитват потиснатост, умора и тъга. Обременените с унилост и меланхолия губят възможност за концентрация и разумни дейности. Постепенно започват да изпитват необичайна тревога и страх. Имат чувството, че нещо ги души и притиска. Оплакват се от безсъние, главоболие, сърцебиене, проблеми от страна на стомаха, ръцете и краката.

Какво да се прави?

Опитът показва, че най-бързо се връщат към предишното си нормално съществуване хората, които получават навреме съчувствие и разбиране от роднини и приятели. Друг съществен подход срещу мрачните настроения е допълнителното приемане на т.нар. хормон на щастието, известен още като серотонин или 5-хидрокситриптамин. Отдавна е установено, че ниските нива на серотонин в кръвта затрудняват предаването на импулсите между определени области на мозъка и водят до негативни настроения и прояви. Преди неприятните чувства да се изострят, преди да затвърдят убеждението, че е трудно да се живее в този тревожен свят, човешкият организъм може да бъде подпомогнат с хранителна добавка, наречена

ХОЛЕОН-5 Амброз

Снимка: Smartbio

Продуктът се приема във вид на таблетки. Той е проектиран и създаден с използване на авангардна технология, която позволява поетапно отделяне в организма на две важни съставки: 5 - хидрокситриптофан (5-HTP), който се усвоява незабавно и L-триптофан (L-ТР), който действа в рамките на 6 часа. Тези съставки са вид антидот на чувството за затъване и безнадеждност. ХОЛЕОН-5 Амброз съдържа и витамините РР и В6. (РР се включва в доставянето на енергия на клетките, а В6 участва в синтеза на серотонин.) Продуктът подпомага набавянето на необходимото количество хормон на щастието, без да натоварва рецепторите на нервните клетки. ХОЛЕОН-5 Амброз води до естествено възстановяване на серотонина, което подпомага възвръщането на нормалния ритъм на живот и чувството за сигурност и увереност. Не създава привикване и необходимост от по-високи дози, не забавя реакциите при шофиране. Носи и допълнителни ползи, защото индиректно води до естествено ограничаване на прехранването, също и на злоупотребата с цигари и алкохол. Може да се приема и в комбинация с други продукти: Ремифемин - за справяне с проблеми на менопаузата, както и Мелатонин Амброз форте - за подпомагане правилното редуване на сън и бодърстване. Сигурно не е случайно, че от най-древни времена хората почитат слънцето. Нали, светлината му ни събужда, увеличава серотонина в кръвта, огрява нашите пътища, дава упование за живот на всеки, включително и на поета, който съветва: "Светът когато мръкне пред очите ти и притъмнее в тези две очи, сам слънце си създай и от лъчите му създай си стълба и по нея се качи." Очевидно ХОЛЕОН-5 Амброз подпомага това изкачване, улеснява и ускорява връщането към нормалния живот.

 

*Рекламна публикация