Компанията "Максима България", собственик на веригата магазини T MARKET, прави нова и значителна стъпка по пътя си на бързорастящ и ключов участник на ритейл пазара в България с избор на нов финансов директор. Новото попълнение на компанията е Ангел Петканешков - с впечатляващи познания в сферата на финансите и контрола, с над 13-годишен опит на мениджърски позиции в секторите търговия на дребно, фармация и здравеопазване.

Новият финансов директор "Максима България" е завършил "Бизнес администрация" в Софийския университет "Св. Климент Охридски", а после същата специалност в университета в Саарбрюкен, Германия, като през 2004 г. става магистър по бизнес администрация.

Част от богата му професионална биография са позициите му на финансов директор на "Практикер" (2011 - 2016 г.), а преди да се върне окончателно в България е заемал същата длъжност в компанията "Уником" в Швейцария (2016 - 2019 г.)

С богат опит в структурирането на финансовите и административните дейности, в стабилизирането и подготовката за растеж на компании в сложна вътрешна и външна среда, в реализацията на проекти за преструктуриране, в мерките за оптимизация на разходите и в развитието на отдели, в изработването на проекти и оптимизацията на процеси, както и в поддържането на дългосрочно стабилно представяне и превеждане на компанията към постигане на целите, новият финансов директор на T MARKET влиза в компанията с амбициозна и добре подплатена заявка за стабилно и добро финансово здраве на компанията.

T MARKET присъства на българския пазар от 2005 г., вече има 85 магазина в страната и за 15 години успя да се превърне в една от водещите вериги за хранителни стоки в България. Всяка година мрежата от магазини на компанията интензивно се разраства, а заедно с това се увеличава и броят на разкриваните работни места в страната. Към момента за компанията работят над 2200 служители, превръщайки T MARKET в един от най-големите работодатели в България. T MARKET е първата верига за бързооборотни стоки, която мина и на онлайн продажби (www.tmarketonline.bg)

Веригата супермаркети е част от литовската MAXIMA GRUPE, която е лидер в търговията с бързооборотни стоки в Прибалтика.

 

*Материалът е предоставен от Т- Маркет