Немската компания продължава и през настоящата година локална кампания под надслов "Чиста вода от Керхер". Тя цели да акцентира върху важността от намаляването на пластмаса за еднократна употреба и същевременно да повиши информираността за ултрафилтрацията на питейна вода и нейните ползи. Всеки човек, който заяви, че се отказва от пластмасата за еднократна употреба с регистрация на karchershop.bg ще може да вземе безплатно бутилка за многократна употреба от тритан в избран Керхер център в страната. Хората ще могат да използват бутилките за ежедневните си нужди, ще повишат качеството си на живот, като в същото време ще елиминират използването на ненужни количества пластмасата, а и ще пестят пари.

На всеки 1000 отказали се от използването на еднократна пластмаса, Керхер ще почиства по една обществена чешма съвместно с инициативата на Zero Waste Sofia - "Чешмите в България".

"Като компания, насочила се към устойчиво развитие и предлагаща иновации във всяка една сфера на почистването, ние в Керхер съзнаваме, че всяка една пластмасова бутилка за еднократна употреба може да се превърне в бъдеща заплаха за природата. За Керхер е важно да предлага иновации за чистота във всяко едно направление. Пречистването на водата е един от фокусите на компанията и изследователския център през последните 30 години. Ето защо нашите клиенти могат да разчитат на нашата консултация и експертиза, за да ги посъветваме за най-доброто решение за чиста питейна вода в техния дом, вила, офис или обществена сграда", сподели Мартин Василев, управител на Керхер.

Decathlon Витоша е новата локация в София, на която безплатно може да се консумира вода, пречистена с ултрафилтрация от WPD диспенсър на Керхер.

Източник: Karcher

Източник: Karcher

"За нас като най-голямата верига за спортни стоки в света преминаването към устойчивото бъдеще е ключов елемент от стратегията ни. Задачата ни е да развиваме все повече елементи от кръговата икономика като предлагане на продукти Втори живот, възможност за обратно изкупуване на велосипеди, сервиз и поправка на спортна екипировка, за да могат потребителите максимално да удължат живота ѝ. Decathlon и Керхер имат много общо в своята визия за устойчивото развитие на планетата ни и затова се включваме в кампанията, която цели да обърне внимание за рисковете от използване на бутилките за еднократна употреба. Сигурни сме, че нашите потребители ще се радват на възможността да напълнят бутилката си за многократна употреба с вода, пречистена с ултрафилтрация от WPD машината, инсталирана в DECATHLON Витоша, а скоро и в други наши магазини", заяви Кристина Момчилова, специалист устойчиво развитие и кръгова икономика в Decathlon България.

Източник: Karcher

Sofia Ring Mall продължава да бъде партньор на кампанията и всички желаещи могат да се възползват от свободно достъпния диспенсър за вода WPD на последния етаж в обекта. "За нас като един от най-големите търговски центрове в страната е важно да показваме и подкрепяме социалната отговорност. В лицето на екипа на Керхер намираме партньори и съмишленици и сме щастливи да бъдем първият търговски обект, подкрепил каузата "Чиста вода от Керхер", сподели Силвия Чапарова-Алексиева, търговски и маркетинг директор на Sofia Ring Mall.

Екипът на Керхер подкрепи партньорството с "Чешмите в България" като вече реализира напълно безвъзмездно почистване на две чешми в район Слатина, Столична община - чешмите на пазарите "Ситняково" и "Слатина", с което отбеляза Световния ден на водата 22 март 2024 г. През миналата година кампанията "Чиста вода от Керхер" подкрепяше каузата на "Капачки за бъдеще", над 400 човека се включиха в каузата и предадоха капачките си в магазините на Керхер.

Източник: Karcher

Източник: Karcher

Еднократните пластмасови бутилки са главен замърсител на околната среда. Системите за охлаждане на бутилирана вода също често са нехигиенични. Разходите за производство, транспорт, почистване, персонал за обработка и съхранение, както и отпадъците от алтернативно използваеми бутилки са високи и често абсурдни. За разлика от тях, диспенсърите за вода Керхер работят хигиенично, ефикасно и устойчиво. Нашите иновативни, надеждни и лесни за поддръжка системи за пречистване на водата са приложими навсякъде, където наличната вода е неподходяща за пиене. По всяко време, директно и в почти неограничени количества. Разполагаме и с модели, които работят независимо, без външни източници на захранване и без електроника или помпа.

Източник: Karcher

Потребителите имат възможността да се възползват от функциите на диспенсъра WPD в Sofia Ring Mall, Decathlon Витоша и всички Керхер центрове в страната. Компанията предоставя безплатна бутилка за многократна употреба от тритан при предварителна регистрация на karchershop.bg. С това Керхер продължава да развива своите цели към устойчиво бъдеще. Повече за кампанията, уредите и обектите на Керхер можете да видите ТУК.

Съдържание на: Karcher