Какво правите, когато станете потърпевш на ПТП? Какво се случва с вас ако вие сте причинителя? Защо е необходимо да имате добър адвокат при ПТП и какво прави той за вас?

Отговор на тези и други въпроси ще получите ако продължите да четете този текст - не се налага да се чудите или да се маята за това кое е правилно и как е най-добре да подходите.

Целта на този текст е да ви помогне в трудна за вас ситуация, като ви ориентира как да действате ако сте потърпевш на ПТП.

Асистира с получаване на обезщетение от "Гражданска отговорност"

Това, което един добър адвокат прави при ПТП, е да ви помогне да получите дължимото ви обезщетение по "Гражданска отговорност".

Той знае много добре какво трябва да се напише в описания доклад към застрахователите и може да ви посъветва, на място по телефона, какво да направите.

Важно е също така да имате защита от застрахователна компания, която не иска да ви дава обезщетението, което ви се полага.

Такива случаи са редки, но застрахователите като цяло не обичат да дават пари, дори при налична валидна застрахователна полица. При тях се наблюдава особено голямо засилване на трудовете по изследване на случаи на ПТП, тъй като вероятно се случва хората да мамят.

Ако се случи застраховател да ви откаже обезщетение при ПТП, то най-доброто място, на което можете да погледнете е Zastrahovan.eu.

Помага за уреждане на казуси между граждани

Един добър адвокат при ПТП ще ви помогне да изясните казуси възникнали между двама граждани. Макар и гражданската отговорност да покрива щетите, вие можете да подадете жалба в съда против някои, който ви е причинил телесна повреда или емоционален стрес.

Макар и в България това да не е особено често срещано явление, днес човек може спокойно да потърси своите права в съда, ако реши, че застраховката при ПТП не е покрила достатъчно от щетите.

Този адвокат може да ви помогне да постигнете разяснение на текущия казус, като по този начин ви спести доста допълнителен емоционален стрес. Не се изисква от вас да правите каквото и да е било друго освен да го потърсите.

Асистира при работа с МВР

Ако се случи силите на реда да са въвлечени в разследването на едно ПТП, дали заради видът ѝ, обстоятелствата на самото ПТП или заради поведението на шофьорите, един адвокат може да асистира при работа с МВР.

Когато човек има взимане-даване с органите на реда при случило се ПТП, бива да внимава с това какво казва и как го казва, тъй като това може да се отрази на крайния резултат от тяхното разследване.


Рекламен материал.