При състояние, налагащо операция на простатата, 2 са вариантите, пред които е изправен мъжът - класически методи, включващи отворена операция или трансуретрална резекция (ТУР) в зависимост от обема на простатата и съпътстващите заболявания или лазерна хирургия - най-високият клас в лечението.

В практиката се използват няколко вида лазера - Тулиум, Холмиум, Зелен и диоден, различаващи се по мощност и прониквателна способност. Генерациите започват от 80 вата, минават през 120, за да достигнат 150 и 200. Сред тях Тулиум 200 вата е четвърто, последно, поколение лазер, който надгражда технологично и респективно като ефективност, изобретените преди него. В България само специалистите на Лейзър Мед работят с най-съвременната лазерна система.

снимка: Lazermed

200-ватовият Тулиум :

  • Дава несравним комфорт, качество на резултата и е в състояние да отговори на приоритетните очаквания на мъжете, а именно:
  1. Безкръвност по време на операцията.
  2. Бързо възстановяване и възобновяване на активното ежедневие.
  3. Минимизиране на риска от следоперативни усложнения.
  4. Премахване на постоянния катетър.
  5. Запазване на сексуалните възможности.
  • Изпарява простатата с най-голяма бързина заради мощността и при водеща прецизност - само 0,2 мм проникване. Тъканта се премахва максимално до капсулата, което е непосилно за другите лазерни системи. Затова и следоперативните резултати са впечатляващи - силна и бистра струя на урината, напълно изпразване на пикочния мехур, нормализиране на честотата на позивите.
  • Позволява да се оперират и мъже, на които им е отказана операция заради висок анестезиологичен риск или от кръвопреливане. Пациентът се изписва на следващия ден с препоръка 7-10 дни да спазва известен режим, изключващ сериозни физически натоварвания, напъване и вдигане на тежести.

Всеки от 4-те филиала на Лейзър Мед в България и Сърбия разполага с Тулиум 200 вата, което допълнително улеснява мъжете да проведат лечението си до дома и близките.

В Лейзър Мед - София, Варна и Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА НА ЦЕНАТА НА КОНСУЛТАЦИЯ с включени: консултация с уролог, измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

Ново: резултат от ПСА готов преди прегледа. Важи за Лейзър Мед - София.

тел. 02 4 760 760

моб. 0899 52 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg