Наложително е да има изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента. Това коментира депутатът от БСП Явор Божанков пред bTV. Думите му идват след проваленото заседание на Народното събрание вчера.

Без пултове за гласуване и без монитори - така започна в четвъртък извънредното заседание на парламента. Техниката бе разкачена, за да се пренесе в сградата на бившия Партиен дом, където ще се провеждат заседанията наесен.

С председателя на Народното събрание от ГЕРБ в зала бяха общо 2-ма души. От БСП - 62 депутати, 13 от ДПС и 1 от ВОЛЯ. От ВМРО предварително обявиха, че няма да присъстват, а от НФСБ заявиха, че няма да участват в "личните битки за власт на Корнелия Нинова".

След като и двата опита за кворум се провалиха, от БСП обявиха, че управляващите не са в залата от страх и обмислят нов опит за свикване на извънредно заседание.

"Във Франция имаше 4 актуализации на бюджета, а в България никой не знае какво е състоянието на хазната", каза народният представител.

"Дотук Борисов успокояваше хората с пари, но хората сега искат справедливост", каза депутатът от БСП, според който правителството раздава пари на администрацията, за да си купи спокойствие.

90% от парламентарната група на БСП е била в парламентарната зала, а мнозинството от отсъстващите от левицата са имали обективни причини, но дори всички да са били там, кворум е нямало да има, така че не можем да хвърлим вината за несъстоялото се заседание върху тях, заяви депутатът Явор Божанков.

БСП обмисля и внасянето на нов вот на недоверие, а на каква тема ще бъде той все още се обсъжда, разкри Божанков.