Ще се консултирам какви точно дела да заведа срещу БНТ за неспазване на споразумение от страна на ръководството. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод скандала с участието му в предаването "Референдум" по БНТ от 1 октомври: нарушаване от негова страна на регламента и непристойно, според водещата Добрина Чешмеджиева и останалите участници, поведение. В резултат предаването бе временно прекъснато.

По повод случилото се, БНТ излезе с декларация, с която "заклеймява грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на "Атака" Волен Сидеров".

Волен Сидеров обаче смята, че генералният директор на БНТ Емил Кошлуков и ръководството на телевизията нарушават това споразумение. "В това споразумение е описано как партия "Атака" сключва споразумение с БНТ за участие и сега изведнъж се казва - това вече не важи. Това е нарушаване на споразумението и отговорността ще си я носи ръководството на БНТ", каза Сидеров.

Председателят на "Атака" бе категоричен, че ще заведе съдебни дела срещу БНТ и определи действията на водещата (Добрина Чешмеджиева) като проява на цензура. "Нарушенията бяха от страна на водещата, която прекрати предаването, неправомерно, която наложи цензура - спряха ми микрофона и която искаше да изгони моите привърженици", посочи той.

В своята декларация ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

На въпрос дали е употребил алкохол преди въпросното предаване Сидеров отговори: "Не съм пил, защо трябва да съм пил? Тези глупости, които се говорят за мен, са нещо обичайно от 15 години. Това са ченгесарски измислици, които се пускат, подемат се, с идеята някой да повярва все пак".