„Недейте така, мислех ви за по-сериозни политически сили. Какъв е изводът за вас – пазете ни, пазете ни като стайно цвете, защото без „Атака” държавата се срива”, каза от парламентарната трибуна Сидеров.

Коментарът му бе по повод отсъствието на групата от парламента миналата седмица, когато се стигна до спорове за кворума и легитимността на проведените заседания.

По този повод Сидеров каза още следното:

Чакате „Атака”, за да направите кворум. За какво ви беше това, г-н Борисов? За да покажете, че без мен не можете? Аз ви липсвам. Свикнете. В края на октомври имам пътуване. Имаме срещи, понякога ще отсъстваме. Но духом сме с вас. Подкрепяме ви в градивни идеи. Но идеи не виждам. Дръжте се сериозно, дръжте се на ниво".

За скандала в Брюксел

Сидеров бе категоричен, че скандалът е „измислица на сайта на Ивет Добромирова” – пресаташето на служебния кабинет на Марин Райков, като допълни, че през нейната агенция минават директивите и финансирането на част от протестите, цитира го "Фокус".

Преди дни бе съобщено, че по време на посещението си в Брюксел депутати от „Атака” са предизвикали скандал в ресторант и са опитали да не платят. Информацията бе разпространена от протестния сайт "Noрешарски", но бе потвърдена от управата на заведението, съобщи bTV.

Волен Сидеров се закани да съди за клевета Добромирова, както и други медии, „които с нездрав ентусиазъм подхванаха тази клевета, без дори да свържат две и две, че няма как един сервитьор да знае дали са атакисти, гербери, социалисти или депесари в неговия ресторант”.

По думите му не отсъствието на „Атака” от страната е причина за проваленото парламентарно време - основна вина за това носи ГЕРБ.

Визитата в Брюксел е била планирана отдавна и основната й цел е била внасяне на протестно писмо в ЕНП срещу евродепутата Дорис Пак, която определи партията като „ксенофобска” и „расистка”.

"Отидохме да се оплачем от една депутатка, която е от ЕНП.
Г-н Борисов, защо членувате в такава група, която се крие и не отваря вратите на българска делегация”, заяви Сидеров.

Сидеров заяви, че лично Бойко Борисов го е запознавал с Жозеф Дол (председателят на групата евродепутати на ЕНП) на прием в Бояна и го е представил като виден политик в България.