ГЕРБ плащат данък "обществено мнение" или данък "опозиция", защото всичко това е организирано от кръгове, които са опозиция и то тази по-прикритата, защото този удар идва от кръга "Капитал". Това коментира Волен Сидеров от ПГ "Обединени патриоти" по повод отказа на Александър Манолев да заеме поста транспортен министър.

Манолев направи изявление по-рано, че се отказва от предложението да стане министър на транспорта, заради координирани атаки срещу него.

Познавайки как Бойко Борисов реагира в такива случаи, той със сигурност е решил Александър Манолев да се оттегли, за да няма никаква сянка на съмнение, поясни Сидеров.

Според него наистина има доста концентрирана атака срещу номинирания за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Манолев. "Има една доста концентрирана атака, на който се сетим могат да му извадят неща от 15-20 години, които така да се навържат, че той да изглежда лош", посочи той.

Нито има време, нито ни е работа да видим кои фирми с кого са били свързани, коментира Сидеров и обясни, че обикновено се гледа кандидатът да има чисто съдебно минало и обвързаности с фирми сега. Ако няма конфликт на интереси, всичко друго би трябвало да бъде предмет на мемоари, добави той.

Сидеров посочи, че Манолев е от квотата на ГЕРБ и те трябва да посочат нов кандидат за транспортен министър, като по-внимателно се вгледат вече в биографията му.

"Коалиционният съвет е насрочен за понеделник. Квотата е на ГЕРБ, така че те ще предложат кой да замести Манолев", заяви Волен Сидеров.

"Решението го взима Бойко Борисов. Не виждам основание ние да претендираме за министерството", обяви Сидеров.