"Уважаеми журналисти, искаме да ви спестим усилията, които хвърляте в търсене на доказателства за разцепление в парламентарната ни група. Заявяваме, че нямаме никакво намерение да напускаме групата и партията", се казва в писмото.
По клеветническите въпроси за харчове, субсидии, апартаменти, пури, запалки, химикалки за вас и срещу някои от вас работят нашите юристи, декларираха 13-те депутати, сред които и лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Под декларацията не се подписаха само Калина Крумова и Борислав Стоянов, защото не били съгласни с него, съобщи БГНЕС.
В началото на седмицата те отрекоха, че ще напускат групата на "Атака". Стоянов продължава да иска оставка на лидера на партията Волен Сидеров, но няма намерение да напуска групата. Крумова пък каза вчера, че щом идва на работа, значи все още няма да напуска.

Миналата седмица варненската депутатка Цвета Георгиева си тръгна от групата на "Атака". Преди нея това направиха Камен Петков, Валентин Николов, Кирил Гумнаров, Огнян Пейчев и Стоян Иванов.
Така парламентарната група на "Атака" остава с 14 депутати при изисквани минимум 10.

Броженията в "Атака" избухнаха миналата седмица, когато Димитър Стоянов, доведен син Сидеров и евродепутат, поиска оставката му заради резултатите на изборите. За наказание Стоянов бе изключен от партията.

Бивши атакисти подозират, че партийният шеф е купил апартамент на любовницата си - депутатката Деница Гаджева, с парите от държавната субсидия на партията. За луксозния апартамент, чиято цена е около 250 000 лв., Гаджева обясни, че е теглила кредит. 
Тя подаде оставката си от ръководството на партията преди дни с изявлението, че иска да стопира нападките срещу Сидеров и „Атака“, които идвали от „сивия кардинал“, визирайки Капка Сидерова.

Близо 120 000 лв. са били оправдани документално от “Атака” чрез евтини пластмасови химикалки, поръчани за по 3,80 лв. едната, разказаха вчера бившите служители в партийната централа Ивайло Минов и Мартин Мартинов пред bTV.
Според тях лидерът на “Атака” пушел пури за 120 лева, по време на предизборните обиколки активистите отсядали в 5-звездни хотели и харчели огромни суми за уиски. В ресторанти правел по 5000-6000 лв. сметка.

Според Минов и Мартинов за кървавото сбиване пред джамията “Баня Башъ” през май са виновни Сидеров и Гаджева. По нейна идея били купени яйца, с които да се замерят мюсюлманите. Гаджева извикала на митинга крайни атакисти от Габрово, водени от скинхед. По 100 лв. давал Сидеров за участие в митинг на "Атака".

Бившият шофьор на Сидеров пък разказа, че злоупотреби с пари имало при ремонтите в централата на партията на ул. „Врабча“ 1 и редакцията на вестник „Атака“.