Прессъобщение от "Продължаваме промяната - Демократична България" обяви среща-концерт с певицата Валя Балканска и гайдаря Петър Янев в подкрепа на коалицията. От своя страна, народните изпълнители отрекоха да имат политически пристрастия и че няма да оказват предизборна подкрепа на която и да е партия, а от щаба на ПП-ДБ впоследствие обявиха случилото се за самоинициатива на габровския водач на листата им Богомил Петков.

Днес в ранния следобед от предизборния щаб на коалицията в Габрово изпратиха до БТА прессъобщение, което гласеше: "Българският глас в Космоса Валя Балканска и нейният прочут гайдар Петър Янев ще гостуват в Трявна по инициатива на кандидатите от листата на Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България". Съобщението гласеше още, че гражданите могат да се срещнат с тях на 24 октомври от 18:30 ч. в Народно Читалище "П. Р. Славейков - 1871", а срещата ще под надслов "За корените ни и за бъдещето на България". Тя "обещава хубави емоции с магичните изпълнения на двамата творци и откровен разговор за значението на всички онези неща, които ни правят българи и които трябва да съхраним и предадем на идните поколения", посочиха от коалицията.

"Темата за народознанието е изключително важна във времена, когато е необходимо национално обединение", каза Богомил Петков, водач на листата в Габровско, цитиран от ПП-ДБ.

Малко по-късно гайдарят Петър Янев изпрати до медиите уточнение, подписано както от самия него, така и от Валя Балканска:

"Уважаеми, правя уточнение и от свое име и от името на Валя Балканска се разграничавам от твърдението, разпространено по-рано днес, че ще подкрепим предизборно Коалицията ПП-ДБ.

Съобщението, разпространено от предизборния щаб на коалицията прави внушение, че имаме политически пристрастия и застъпваме идеи на партии, което не е истина и не отговаря на човешкото ни и творческо кредо", гласи позицията на именитите музиканти.

Впоследствие от щаба на коалиция ПП-ДБ уточниха как се е стигнало до недоразумението

"Срещата в Трявна с Валя Балканска и Петър Янев е по лична покана на водача на листата в Габрово на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Богомил Петков и е подарък за жителите на град Трявна и региона. Известните изпълнители не се обвързват с политически партии, но уважават инициативи на конкретни личности", посочват от коалицията.

"Участието в срещата не обвързва с никакви политически послания, допълват от ПП-ДБ", заявиха още от коалицията.