Обединение на българофилите зад радикална промяна на конституционните устои на страната. За това призовават от ВМРО в декларация, приета на днешното заседание на ръководството на партията.

ВМРО кани за разговори всички формации, които смятат, че са български патриоти и които поставят на първо място българските интереси, а не брюкселските изисквания, руската пропаганда или американския натиск. ВМРО започва консултации за обединение на разумния български патриотизъм, се посочва в документа.

Според ВМРО отиващото си управление ще бъде запомнено с тоталната загуба на национален суверенитет.

Парламентарната демокрация у нас е във фаза на разпад!

Невъзможността да се състави правителство и преждевременният край на 47-ото Народно събрание е само малка част от аспектите, които са лесно видими. Напъните за някакво мнозинство на идейно антагонистични формации недвусмислено показваха, че се правят единствено в името на консумацията на власт, при това власт от лица, очевидно некомпетентни и с липсата на дългосрочна визия за справяне с лавината от кризи.

Системното и умишлено нарушаване на закона и Конституцията в името уж на върховенството на правото и основателните съмнения за корупционни схеми, комбинирани с гръмка антикорупционна риторика, се превърнаха в отличителни черти на триъгълника ПП-БСП-ДБ и затвърдиха у българите усещането за тоталния фалш, царящ в политическия ни живот. Личният егоцентризъм се превърна във фундамент за вземане на политически решения и именно той сложи край на хибридната четворна коалиция.

Най-негативното за ВМРО явление като равносметка за отиващото си управление е тоталната загуба на национален суверенитет. Страната ни се държеше като пионка, местена от чужда ръка на геополитическата шахматна дъска. Вземаните решения от страна на правителството и Народното събрание не само не отстояваха националния интерес, но често пряко се конфронтираха с него. Крещящ е случаят с приемането на т.нар. "Френско предложение" за РСМ, в което съучастници са и основните опозиционни сили като ГЕРБ и ДПС.

Други, като ПП "Възраждане", намираха за "патриотично" да отстояват позициите на друга външна сила, Русия, дори когато са против българските.

На пръсти в този парламент се брояха представителите, които се съобразяват с националните ни каузи. А това е дългосрочна заплаха пред бъдещето на България.

Това е и призивът на ВМРО - Българско национално движение: обединение на българофилите зад радикална промяна на конституционните устои на страната! Каним за разговори всички формации, които смятат, че са български патриоти и които поставят на първо място българските интереси, а не брюкселските изисквания, руската пропаганда или американския натиск. ВМРО започва консултации за обединение на разумния български патриотизъм.