ВМРО протестира пред Комисията за енергийно и водно регулиране срещу високите цени на тока и парното. Представителите на партията бяха категорични, че няма да се примирят със спекулативното нарастване на цената на природния газ и електроенергията и поискаха оставката на членовете на комисията и тази на енергийния министър Андрей Живков.

Снимка: БТА

"Ние предложихме няколко неща, които трябва да се случат - едно от тях е мораториум за износ на електроенергия от България или поне частичен мораториум. Сега ще чуем, че днес ще предложат някакви половинчати мерки - най-вероятно от 1 януари 2022 г., както предлагат всичко към момента да се случва. За нас буди недоумение, защо всички останали си мълчат. Ами явно ги интересуват повече предстоящите парламентарни и президентски избори, отколкото как живее българският народ и как българският бизнес оцелява", заяви Юлиан Ангелов от ВМРО пред БНР и призова държавата да поеме всички разходи по увеличението на тока и да рестартира преговорите за изграждането на проекта АЕЦ "Белене".

Юлиан Ангелов

Снимка: БТА

От ВМРО искат да се наложи мораториум върху износа на ток от частни фирми до овладяване на кризата, както и разпускане на КЕВР, която е "допуснала спекулативно повишаване на цените."

Снимка: БТА

Сред исканията на протестиращите беше и предоговаряне на "Зелената сделка".

Вижте всички снимки ТУК>>>