Бившият министър на финансите Владислав Горанов прогнозира, че има много причини да се направи правителство. 

"И разведени родители се събират заради децата". Това коментира в предаването "Лице в лице" по bTV бившият министър на финансите от ГЕРБ Владислав Горанов.

"Има много причини да се направи едно редовно правителство, за да има парламент, който да взима решения. Имаме "План за възстановяване и устойчивост", който не може да стартира ефективно, има очаквания за присъединяване към еврозоната, има война", добави той.

"ГЕРБ не е в изолация, защото е най-голямата партия. Понеже не могат да победят Борисов, се опитват да го накарат да изчезне. Борисов не е само ГЕРБ. Това е партия, която изгради собствен живот. Утре може да наредим да няма БСП. Така не работи политическият живот", каза още Горанов.

Към "Дондуков" 2

Според него президентът Румен Радев е счупил политическия модел в страната.

"Той вероятно потрива ръце, че президентството е силно, но парламентът загуби своята функция. Новите 240 депутати не могат да дадат отговор как да се решат проблемите, защото не си говорят. Не знам дали Плевнелиев и Паси могат да изиграят ролята на брачен консултант", допълни още бившият финансов министър.

Финансовото състояние

"Асен Василев не е съставил и изпълнил нито един бюджет. Аз си пожелавах Асен Василев да изпълни всичко, което казваше, но не му се получава да плати цялата сметка. Ако беше вярно, че пенсионната система може да бъде раздута до безкрай без това да стане за сметка на дефицит и дълг, то, предполагам, че по времето на Жан Виденов щеше да стане", посочи Горанов.

Според него са предвидени големи разходи в бюджета.

"Ако някой хвали колко стабилно е нашето "героично левче", то е заради успеха на валутния борд", обясни бившият министър на финансите и прогнозира, че в следващите години държавният дълг ще расте.

"Ние отвън изглеждаме толкова нестабилни и неадекватни, че пазарът не ни иска. Дори вътрешният пазар не иска. Въпросът не е на цена. Това не трябва да плаши хората, но се вижда, че нашите банки не иска да финансира правителство. Българските банки не му вярват".