Това заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков пред журналисти.

Засилени мерки за охрана са предприети и на границите. Министърът на вътрешните работи допълни, че всички институции работят координирано, предаде БТА.

Възникналият казус, който е наложил реакция на службите за сигурност, не касае пряко територията на България. Става дума за международно оперативно полицейско сътрудничество с друга държава, посочи той във връзка с коментар на Борисов от събота.

В телевизионно интервю Борисов разкри, че в последните дни службите са се справили с определен казус, като им благодари за адекватната реакция, но отказа да разкрие каквито и да било подробности.

На въпрос дали казусът е възникнал след атентата в Париж Вучков отговори, че ситуацията се е получила след трагедията във френската столица, но случаят е обработен максимално добре и има благоприятно развитие.

Министърът поясни, че всеки ден се провеждат специални заседания по темата за сигурността на страната, като вчера срещата е била ръководена от премиера Борисов и в нея са участвали вътрешният министър, главният прокурор, председателят на ДАНС, главният секретар на МВР и шефове на разузнаването.

 "Конкретна заплаха към територията на България и в последно време не е имало. Това не означава, че не са взети мерки за завишени нива на сигурност. Гражданите е редно да спазват допълнителните указания, които органите насочват към тях", каза Вучков и посочи, че мерките са насочени главно към по-добро оперативно сътрудничество между отделните служби.

Публичните мерки са свързани със засилено полицейско присъствие по местата, където се събират по-големи групи хора.

Анкета: Има ли опасност от терористични актове в България?