"Бомбите няма да спасят човешки живот, нито ще донесат мир. Тези спорни от правна гледна точка действия крият риска от по-нататъшна ескалация - както призна самият министър на отбраната на САЩ Джеймс Матис - на един и без това ужасяващ конфликт и поради това прави (носенето на) реална отговорност за военни престъпления и използване на химическа оръжия по-малко вероятно, а не обратното", подчерта Корбин.

Великобритания трябва да играе лидерска роля за постигане на примирие в конфликта, а не да приема указания от Вашингтон и да излага на опасност британските военнослужещи. Тереза Мей трябваше да поиска парламентарно одобрение, а не просто да следва Доналд Тръмп. Правителството трябва да направи всичко възможно да накара Русия и САЩ да приемат независимо разследване на ужасяващата химическа атака от миналата седмица под ръководството на ООН, за да може да бъде потърсена отговорност от виновните, каза Корбин, цитиран от Ройтерс.

Винс Кейбъл, лидер на Либералдемократическата партия заяви: "Възползването от успехите на един непостоянен в поведението си американски президент не може да бъде заместител на предоставянето на мандат от Камарата на общините. Премиерът можеше и трябваше да свика извънредно заседание на парламента през седмицата и преди да действа, да потърси одобрението на депутатите".

Според Никола Стърджън, регионален премиер на Шотландия и лидер на Шотландската национална партия, "въздушните удари на САЩ и Великобритания не водят до уреждане на ситуацията в Сирия в миналото и не съм убедена, че и този път ще доведат".

Френската опозиция: Това е американска авантюра

Водачката на френския Национален фронт Марин Льо Пен разкритикува участието на Франция в ударите срещу Сирия, предаде ТАСС.

В Туитър тя написа, че тези удари повеждат Франция по път с непредвидими и потенциално необратими последици. Франция отново губи шанса да се появи на международната сцена като независима и балансирана сила, написа Льо Пен.

Ударите на САЩ, Великобритания и Франция, нанесени без одобрението на ООН, са безотговорна реваншистка авантюра на американците, е мнението на Жан-Люк Меланшон, лидер на радикалното ляво движение "Непокорна Франция".

Франция заслужава повече от това да играе такава роля. Тя трябва да е сила (за поддържане) на световния ред и мир, написа той в Туитър.