"От днес започва да тече последният срок, в който България може да се оттласне от дъното", заяви в словото си лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, като подчерта, че се обръща към сънародниците си в страната и чужбина, но не и към депутатите.

Той разкритикува като предателски досегашните управления на страната и обяви приоритетите на партията - отпор срещу членството на Северна Македония в ЕС, срещу Зелената сделка, Истанбулската конвенция, военните бази на наша територия и налагането на маски и ваксинация от "модерния фашизъм".

"Тук сме, за да кажем, че не искаме да сме повече васална територия. И да кажем, че няма да търпим маски и ограничения, принудителна ваксинация с неизвестна субстанция", зарече се един от идеолозите на антиваксърите. Костадинов се зарече, че депутатите му ще се борят с този "модерен фашизъм".

"Ще се борим със Зелената сделка, да освободим страната си от чуждите военни бази и да не допуснем Истанбулската конвенция", изреди още приоритетите на "Възраждане" лидерът на партията. 

"Политическата класа успяла да доведе родината до унизително положение", отбеляза той. "Народът заслужава нови, решителни и откровени водачи и е крайно време българската политика да бъде отстояване от достойни мъже", каза още лидерът на "Възраждане".

Той констатира, че България "е земята, в която хората умират все повече и се раждат все по-малко". "България има имунна система, хора с памет, които искат достойно бъдеще и не искат да изпращат децата си по терминалите", заяви Костадинов.

Той изтъкна, че 13-те от "Възраждане" не са сами, защото навън били още стотици хиляди с техните разбирания и убеждения. "Ние, 13-те от Възраждане, не представляваме само 13 избирателни района на България. Ние сме българите от Кърджали, от Америка и от Австралия, ние сме българите от Западна Европа, които се грижат за чужди майки, докато техните умират тук сами", изреди още Костадин Костадинов.

"Ние сме българите, които печелят награди и се гордеят, че са родени тук. Ние сме децата на пенсионерите. Ние сме разделените от евтини полети на летището, ние сме родителите на децата, които са затворени трета учебна година. Ние сме българите от Македония, от които някои от вас са готови да се откажат, както всички преди вас", обвини още лидерът на "Възраждане".

"Ние сме тези, които казват стига и е време да бъдем питани, и ние да говорим", закани се още Костадинов.

Той охули депутатите от другите политически сили, че дължат депутатските си банки на свои зависимости и страха от загубата на личния си комфорт.

"Много от вас дължат удобните си кресла на страха - не искам да загубя работата си и поминъка си", обяви Костадинов. "Не може вечно да се лъже, краде и изнудва и да се минава между капките на историята. Притиснат до стената човек има два избора - или да се подчини и примири, или да се опълчи", очерта той характера на своите депутати и техните избиратели.

 

"Като историк искам да ви кажа - историята никому и никога не остава длъжна, за предалтелите на родината краят винаги е позорен", предупреди на финала Костадинов, като изрецитира откъси от поемата "Септември" на Гео Милев.