"В сената на САЩ е внесен законопроект, с който искат да превърнат Черно море в зона за военни действия", обявиха от "Възраждане" в прессъобщение до медите. Вкарват България във военния конфликт и го ограничават до Черноморския регион, заявяват още от партията на Костадин Костадинов.

Ето какво гласи цялото прессъобщение без редакторска намеса: 

"Все по-явно е, че НАТО не ни пази, а се готви да ни превърне в поредната опожарена от военни действия територия. Все по-видно е, че зад НАТО се крие намерението на една умираща империя да унищожи България. Кой кого ще унищожи, обаче, ще покаже историята. Всички помним славните моменти в нашата история, в които българският народ, макар и много по-малоброен от враговете си, побеждава. Помним Балканската война, в която българската армия побеждава турската, която е три пъти по-голяма от нашата, помним победата при Дойран, в която чуждата армия, съставена от англичани, французи и гърци, е пет пъти по-голяма от българската, помним и битката на връх Шипка, в която турската армия е осем пъти по-голяма. В нашата славна история има много примери, в които българите са побеждавали огромните армии на противника, история, която окупаторите се опитват да ни накарат да забравим, за да ни обезвери. Ние обаче помним, съхранили сме мъдростта натрупана през годините и знаем как да победим и днес, да запазим народа и страната си и да върнем вярата и за други народи.

В сайта на Сената на САЩ присъства Проектозакон S 804. С него не НАТО, а САЩ обявява Черно море за зона на стратегическите им интереси. С това те планират своите действия в Черноморския регион.

Цитираме част от законопроекта, от която става ясно, че:

"(7) Съединените щати трябва да работят в рамките на НАТО и със съюзниците от НАТО, за да развият редовно, ротационно морско присъствие в Черно море;

(E) Оценка на стойността на създаването на съвместен, многонационален тризвезден щаб в Черно море, който да отговаря за планирането, готовността, ученията и координацията на цялата съюзническа и партньорска военна дейност в по-големия регион на Черно море.

(B) По-голяма мобилизация на инициативи, ръководени от Global Engagement Center и Американската агенция за международно развитие за противодействие на руската пропаганда и дезинформация в региона на Черно море."

Уверете се сами, като прочетете проектозакона на посочения линк: https://www.congress.gov/bill/118th-congress/senate-bill/804/text. 

Очевидно САЩ искат да присъстват в Черно море и приоритизират системите за наблюдаване и разузнаване на операциите на Русия в Черноморския регион.

Събитията от изминалите седмици биха могли да потвърдят не само намеренията на САЩ, но и че по тях се работи.

От "Възраждане" първи сигнализирахме, че американците искат да изградят своя база в бургаския залив. Напомняме, че тази база ще е чужда територия, както всички останали американски бази у нас, за които САЩ не плаща наем, а българското правителство няма нито свободен достъп, нито контрол. Тоест, ние вече имаме окупирани територии. Странно съвпадение е, че точно сега се заговори за концесията на пристанище Росенец. Така американците ще имат и пристанище, и рафинерия. САЩ не искат войната да се разпростира в Европа, а да е ограничена тук, т.е и нас да ни включат

В проектозакона е записано, че е нужна стратегия за увеличаване на независимите медии, подкрепяни от САЩ.Оставяме на вас да си обясните колко независими ще бъдат тези медии, които са финансирани от САЩ", заявиха от "Възраждане".