От името на всички свои избиратели призоваваме прокуратурата да се самосезира и да разследва къде е отишъл "огромният финансов ресурс от американското правителство за българските медии, политици", заяви в декларация от името на парламентарната група на "Възраждане" Даниел Проданов. 

Само преди около месец от медиите стана ясно, че САЩ са вложили над 100 млн. лв за антируска пропаганда в българските медии и българския обществен живот като цяло, прочете депутатът. 

По думите му "за всички е ясно, че САЩ са внедрили отдавна в нашата страна работеща схема за овладяване на образованието, медиите и политиката - съответно за управление на нашата страна. Правят го с огромно финансиране от фондации към политици, образователни организации, към различни медии, допълни той.

Само миналата година по т. нар закон "Магнитски" САЩ наложиха на редица български граждани санкции, отбеляза Даниел Проданов. От "Възраждане" смятат, че не е сериозно американското правителство, Конгрес, който и да е зад Океана, да определя кой в България е корумпиран и кой не, това би трябвало да става от българската съдебна система. 

Страната ни е "превърната в колония с вашето знание и подкрепа и един ден ще трябва да платите цената за това", обърна се Проданов към останалите парламентарни групи.