"Възраждане" отбеляза ръст в реални гласове, но не и в процентно изражение. На вота в неделя партията на Костадин Костадинов добави нови 29 017 гласа спрямо резултата си на предсрочните избори през юни.

В същото време като проценти в момента събира по-нисък резултат - 13,38 на сто на база на обработените 99,71% от гласовете, според данните на ЦИК. Резултатът на формацията през лятото е бил 13, 78%.

Партията на Костадинов не успява да спечели нито една област у нас, но затова пък е първенец в 10 други държави, сочат резултатите. И по света, и у нас партията се очертава предимно като втора сила веднага след ГЕРБ или веднага след ПП-ДБ - при вота предимно зад граница.

"Възраждане" е втора политическа сила в 15 от областите в страната. В 9 от избирателните райони се нарежда на трето място, а най-лошите си резултати отбелязва там, където са силни двете крила на ДПС - в смесените региони, където изпада до четвърта и пета позиция по резултат. Костадинов и формацията му са на четвърто място в Благоевград, Шумен и Видин, а в Търговище, Кърджали и Разград се свличат още по-надолу - до пета позиция. Политическата сила, с която победителят Борисов не възнамерява да преговаря за кабинет, е трета по вот и в трите софийски избирателни района. 

Най-добрият резултат на "Възраждане" обаче не е постигнат във Варна, откъдето е лидерът и където традиционно винаги формацията се поздравява с най-големите успехи.

В морската столица обаче партията на Костадинов изпреварва ПП-ДБ, които в момента управляват града и имат кмет, като се нарежда на второ място след ГЕРБ.

Най-силното постижение за формацията в страната е отчетено в Ямбол, където "Възраждане" получава 17,84% от гласовете, няколко процента над националния вот.

Над 17 на сто от гласовете партията е събрала още в Габрово и в 25 МИР София, където пък водач на листата беше самият лидер Костадин Костадинов. Стара Загора, Велико Търново, Пловдив град, Пловдив област и Варна са останалите градове, където "Възраждане" не само е втора политическа сила, но постига и най-добрите си резултати. 

Общо 19 135 българи са гласували за формацията зад граница, които й осигуряват 13, 29% от чужбинския вот и я нареждат сборно на третото място.

В чужбина "Възраждане" е предпочетена от сънародниците ни в 10 държави.

Костадинов е лидер по резултат в Южна Африка, Русия, Молдова, Канада, Кипър, Беларус, Испания, Чехия, Черна гора и Алжир, показват данните от сайта на ЦИК.

Рекордно висок вот получава партията в Молдова, където е взела 64, 39 на сто, следва резултатът на "Възраждане" в Русия - 56, 72%, На африканския континент "Възраждане" е победител в Алжир, където грабва 50 на сто от българския вот, и в ЮАР, където събира 40,88% от гласовете. Също 40% получава партията и в Чехия.

Висок резултат "Възраждане" печели сред българите в Канада, които са й осигурили 31,45 на сто от вота на всички гласували сънародници. Втора политическа сила е в САЩ, на Острова, в Ирландия, в Обединените арабски емирства, Германия, Гърция, Дания, Италия, Китай и в повечето европейски страни.

В съседна Северна Македония партията на Костадинов се реди едва на третата позиция. В Албания за "Възраждане" е гласувал само един човек, а в Босна и Херцеговина формацията не получава нито един глас.