Симпатизанти и привърженици на "Възраждане" се събраха в Борисовата градина в София за откриването на предизборната кампания в столицата. 

Кандидатът Деян Николов, който е и народен представител от парламентарната група на "Възраждане", приветства събралите се граждани.

Той представи накратко приоритетите в програмата си, сред които са ревизия на бюджета и разходите към подизпълнителите, решения за ограничаване на презастрояването, подобряване на чистотата в града и превръщане на София в най-чистата столица в Европа, оптимизиране на градския транспорт и мерки за облекчаване на трафика в града.

Той предвижда децентрализация на града и грижа за крайните квартали - довършване на южната дъга и нови кръстовища на две нива.

За жителите на София екипът на Николов е подготвил решение за развитието на всеки район чрез повече финансов ресурс, повече правомощия при изразходването му от страна на районните кметове, абсолютна прозрачност при отчитането и организиране на допитвания по важни за жилищния район въпроси.

Предвижда още осигуряване на място в детска градина за всяко дете. По важните за София теми екипът на Деян Николов ще се допитва до столичани чрез местни референдуми.