Продължавам битката да бъда кмет на всички софиянци. Това заяви пред журналисти кандидатът за кмет на София на местна коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София) Васил Терзиев след обявяване на първите резултати. 

Той благодари на софиянци и най-вече на тези, които са го подкрепиха за една по-различна София. Благодари и на политическите партии. 

"Искам да благодаря на всички софиянци, които днес излязоха да гласуват, и особено на тези, които ни подкрепиха в този тъй важен ден. Благодаря им, че гласуваха за една по-различна София, тази, за която мечтаем, тази, за която говорим как да бъде управлявана от хора, които я обичат", каза той. Тази, за която мечтаем, тази, за която говорим как да бъде управлявана от хора, които я обичат, за да може да стане този хубав европейски, чист, уреден, зелен град, където няма хора втора ръка, където няма квартали втора ръка", каза той.

Терзиев благодари и на политическите партии и организациите, които застанаха зад кандидатурата му. "Много голямо благодаря за това, благодаря за тази подкрепа. Радвам се, че четири месеца бяхме на терен. Нещо, което не се е случвало в подобен тип кампания. Проведохме една изключително положителна кампания. Където хората имаха възможност да се запознаят с нас, с нашия екип, с идеите ни за града", добави кандидатът за кмет.

"Това, което през цялото време сме казвали, е че ние работим за София, търсим решенията за всички софиянци, а не позиционираме срещу някои кандидати. Работим за софиянци, искаме да благодарим на всички и да кажа, че аз продължавам битката да бъда кмет на всички софиянци. Борим се за всички софиянци, което правим през последните четири месеца", коментира още той.

Радвам се, че четири месеца бяхме на терен и проведохме една позитивна кампания, каза Терзиев. 

Той не пожела да отговори на въпрос на журналистите с кой предпочита да се яви на балотаж - Ваня Григорова или Антон Хекимян. Отговорът му бе работим за софиянци, борим се за всички. 

Борис Бонев, водач на листата за общински съветници на ПП-ДБ заяви, че са мнозинство в Общинския съвет. На балотажа нямаме съмнение, че Терзиев ще е следващият кмет, независимо кой ще е на балотаж. 

"За нас е важно, че София от днес не е същата. София от днес отваря нова страница в своята история и нямам никакво съмнение, че тази страница ще бъде много по-успешна, много по-адекватна, много по-отворена към бъдещето. Така че направихте страхотен резултат", заяви Бонев.