"Искам да благодаря на всички софиянци, които излязоха да гласуват днес", заяви пред журналисти кандидатът на "Продължаваме Промяната-Демократична България"-Спаси София за кмет на столицата Васил Терзиев, който води на балотажа пред Ваня Григорова според първите резултати от екзитпол на социологическите агенции.

"Искам да благодаря на всички, които подкрепиха мен и нашите кандидати за районни кметове. Искам да благодаря и на хората в секционните избирателни комисии, чиято работа тепърва започва, за да може да опазят вота", посочи Терзиев.

"Когато има финални резултати, ние ще дадем пресконференция. Утре очаквайте покана от нас, за да обсъдим с политическите лидери резултатите и да отговорим на всички въпроси", лаконичен беше той той пред представители на медиите.

Днес сутринта Терзиев гласува с машина в 118. СУ "Aкадемик Людмил Стоянов" и заяви: "Разчитам на гласовете на софиянци, които виждат в моята кандидатура, в нашите районни кметове, по-добър път към това да оправим кварталите и на този град да му дадем тласък". 

Попитан защо е по-добрият кандидат, той отвърна: "Защото ще свърша работа".

Тогана Терзиев определи като високи шансовете си да спечели на балотажа в столицата срещу Ваня Григорова, както показват и първите социологии.