Бизнесменът Васил Божков няма да обжалва прекратяването на делото по негови показания срещу Бойко Борисов. Това обяви самият той в профила си във Facebook.

"Днес изтича срокът за обжалване на прекратяването на делото срещу Борисов. Няма да обжалвам. Ако съдът потвърди прекратяването, Борисов ще бъде изпран напълно", пише бизнесменът, който в момента е под домашен арест.

По думите му така оставя шанс следващите две години прокуратурата да погледне обективно доказателствата и да повдигне обвинение.

Преди седмица Софийската градска прокуратура прекрати разследването за твърдяно изнудване, по което бяха задържани Бойко Борисов и Владислав Горанов.

Досъдебното производство беше образувано "в условията на неотложност" през март 2022 г. срещу бившия премиер, пиарката му и ексфинансовия министър и бе за изнудване, извършено в периода 2015 - 2019 година.

То се случи непосредствено след среднощните арести и последвалото 24-часово задържане на Борисов, Горанов и Арнаудова.

Тогава не беше официално съобщено кой е изнудваният, но вицепремиерът Асен Василев обяви, че става дума за бизнесмена Васил Божков, който по онова време се намираше в Дубай.