Искаме съмненията в изборните резултати да бъдат изчистени. Утре ще внесем жалба относно решението на Административен съд София, който отхвърли искането, с което се оспорват резултатите, каза по Нова тв Ваня Григорова.Тя коментира и думете на Атанас Зафиров от БСП, който заяви, че тя в голяма степен обижда и неглижира усилията на членовете и симпатизантите на левицата за нейния успех на кметския вот.

"Г-н Зафиров нека си прави сметката кой е бил моторът на цялата кампания. БСП се включва в армията, която ме напада от страна на ПП и ДБ. Не мога да си го обясня, те трябва да кажат в каква задкулисна сглобка са попаднали. Зафиров очевидно е решил да напада кандидата, който е ѝ на БСП-София. Нека си оправят партийните проблеми и да не ме замесват", каза Григорова. Тя добави, че БСП на парламентарните избори в София има 36 000 гласа, а тя на първи тур 80 000 гласа, а на втори тур те са 170 000 гласа. Григорова уточни, че отделни личности в партията предпочитат да компрометират, а не да работят в интерес на хората.

"Не съм конкурент на Корнелия Нинова. Призовавам хората, които са се напрегнали на "Позитано", да пият чай и да се успокоят, каза още тя.

Григорова уточни, че нов политически проект не е на дневен ред. "Ползотворно и ефективно е да има ляво обединени. Лявото пространство да не е раздробено, очевидно е, че това е успешна формула, но дали ще се случи и кой ще го направи не мога да кажа", добави Григорова.

Атанас Зафиров: Последните й изяви са обидни за членовете на БСП, без чиито усилия тя нямаше да постигне този резултат

"Смятам, че последните изказвания на Ваня Григорова са обидни за членовете на БСП, защото неглижира техните усилия, без които тя нямаше да постигне този резултат. Трябва да е наясно, че тя вече е в качеството си на общински съветник от групата на "БСП за България" в Столичния общински съвет и всяка своя изява трябва да съгласува с групата и с легитимните партийни органи. Ако не го прави или не се чувства част от тази група и тръгне по друг път - това си е нейно право. Но да твърдиш, че си преборил ГЕРБ, при условие че на втори тур половината избиратели на ГЕРБ са гласували за теб, това е несериозно. И ако наистина си искал да се бориш с модела "ГЕРБ", трябваше най-малкото да намериш морал и характер, когато Борисов ти предлага подкрепа, ти да се разграничиш", коментира малко по-рано Зафиров.