Благодаря на гражданите, които повярваха в нашите идеи и ни подкрепиха. През цялото време усещах подкрепата на хората в срещите, които направихме. Усещах увеличаващата се енергия, направихме първата стъпка, която е най-важна. Проблемите на малкия човек вече са незаобиколим фактор. Ние имаме волята да продължим докрай и ще го направим. Това бе първият коментар на кандидатът за кмет на София от МК "БСП за България" Ваня Григорова, след като социологическите агенции оповестиха първите резултати от екзитполовете си. Според тях тя е на второ място и ще отиде на балотаж срещу Васил Терзиев. Преднината на Григорова пред кандидата на ГЕРБ Антон Хекимян с около 2 процента.

По думите й подкрепа за балотажа ще се търси от всички партии, коалиции и неправителствени организации, които припознават техните каузи.

"Ние продължаваме срещите с хората по места. Разговорът ни винаги е бил с гражданите. Ние сме формацията, коалицията, която направи най-много срещи на терен", добави Григорова и хвана с усмивка подхвърлената й червена ябълка от журналистката Илиана Беновска. 

Снимка: БТА

В отговор на въпрос ще бие ли Васил Терзиев на балотажа, Ваня Григорова отговори: "То е срамно да бием мъже, но ако се наложи, ще трябва да ги бием". 

За нас кампанията беше успешна, нашите послания стигнаха до хората и резултатът е видим, каза от своя страна председателят на БСП-София Иван Таков.