Има шанс София да е за всички, ако бъдем активни в неделя. Това каза Ваня Григорова, кандидат за столичен кмет от Местна коалиция "БСП за България", пред граждани от "Красно село". Тя направи обиколка в района, която започна от пазара, заедно с кандидата за кмет на "Красно село" Стойчо Иванов и с кандидати за общински съветници, за да се срещне очи в очи с хората, да чуе проблемите, пред които са изправени и да представи своите решения.

"В неделя гласувайте, за да се случи така очакваната от всички нас промяна, призова Ваня Григорова. - Колкото по-малко софиянци гласуват, толкова повече тежат парите. Колкото по-масово отидем до урните, толкова по-силно ще се чуе нашият глас!".

А на отправени въпроси и подозрения за машинации на задкулисието и хората с парите, които могат да предрешат вота, тя коментира: "Те са малко, но имат пари, ние сме много и имаме глас."

В разговорите си с гражданите Ваня Григорова отправи ясно послание, че се намираме в ключов момент, когато има шанс София да е за всички, ако обезверените излязат да гласуват сега. "Важното е да се преборим с апатията и скептицизма, че може да има едно по-различно управление на София", подчерта тя.

 

Част от гражданите изразиха възмущение срещу поредното застрояване на зелена площ и ударното й превръщане преди изборите в платен паркинг и поискаха помощ от Ваня Григорова. По време на обиколката в "Красно село" тя и Стойчо Иванов, който е роден и израснал в този район, посетиха малко зелено пространство до 20-то ДКЦ, което представлява запустял парк, превърнат в нерегламентирано сметище в сърцето на квартала. Проблемът с паркирането и апетитите на строителни инвеститори към малкото останали зелени площи в района са сред острите проблеми на хората. "Повечето детски площадки не са реновирани от 25 години", посочи кандидатът за районен кмет Стойчо Иванов. По думите му "Красно село" е и сред "първенците" по деца без места в детските градини - за миналата година извън детските градини са останали 900 деца.

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платена публикация