Новата руска посланичка Елеонора Митрофанова записа видеопоздрав към дамите по случай 8 март. Подобно на обръщението й по случай националния ни празник, и сега тя произнесе словото си на български език.

"Скъпи българки и съотечественици, драги приятелки и сестри, сърдечно Ви поздравявам с Международния ден на жената, който по традиция всяка година се празнува на 8 март. На този слънчев пролетен празник бих искала да изразя своята дълбока благодарност и уважение всички вас, мили жени. Ролята на жените в семейството и обществото винаги е била изключителна. Без вашата красота, любов и грижа е невъзможно да си представя днешния стремителен живот.

Вие не само създавате уютна атмосфера и домашен комфорт, дарявате топло настроение, но и служите за пример в изкуството, науката, образованието, постигате успехи във всички сфери. Искам да изкажа своето възхищение към онези жени, които са посветили целия си живот на своята главна мисия - майчинството, отдавайки всичките си сили за възпитанието на децата и внуците си. Имам 4 деца и 8 внуци. Много добре съм запозната с радостите и трудностите, свързани с отглеждането на деца едновременно с професионалното развитие. За щастие сега разполагаме с много повече възможности за успешно съвместяване на семеен живот и кариера. Уважавам жените, посветили се на работата си. Това е техният избор. Най-важното е, че днес ние имаме право на избор, което беше придобито от нашите предшественици. Мили жени, от цялата си душа Ви желая щастие, здраве и отлично настроение", каза Елеонора Митрофанова във видеозаписа, публикуван във фейсбука на руското посолство в България.