Новият посланик на руската федерация в България Елеонора Митрофанова вече е у нас. Това се разбра от съобщение на сайта на храма "Свети Николай Мирликийски", където се намира и седалището на Руската православна църква в страната ни.

"На 26 февруари, в първия ден от престоя си на българска земя, новият извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България Елеонора Валентиновна Митрофанова посети подворието на Патриарха на Москва и цяла Русия в София. Посланикът бе посрещнат от настоятеля на Комплекса архимандрит Васиан (Змеев) и секретаря на Комплекса протоиерей Евгений Павелчук. Архимандрит Васиан разказа на г-жа Митрофанова за историята на храма. На празника на Свети Серафим, архиепископ на Богучарск, Софийски Чудотворец, настоятелят на Патриаршеското подворие подари на посланика икона на Свети Серафим и й пожела Божията помощ на новия пост. В криптата на храма гостите се поклониха на надгробния камък на Св. Серафим", съобщиха от Руската църква в зентъра на София, където се съхраняват мощите на светеца.

Елеонора Митрофанова официално ще встъпи в длъжност след като връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев, което се очаква да стане в близките дни.