ВОЛТ - Европа тръгва като инциатива преди година, когато Великобритания задейстава процедурата за напускане на Европейския съюз. В момента 25 екипа разработват в отделните държави организационата мрежа на ВОЛТ - Европа, която ще стане и първата паневропейска партия на стария континент. Досега такива партии са учредени в Германия, Белгия, Холандия и Италия.

Средната възраст в мрежата на ВОЛТ - Европа е 30 години. Това съобщиха от новоучредената формация.

Учредителното събрание за българската партия ВОЛТ единодушно избра за свой председател Настимир Ананиев. Той беше председател на комисията по транспорт в 43-то Народно Събрание. В своята реч Ананиев поиска младите хора също да участват в правенето на политики и в управлението на страната.

Като гости на учредителното събрание присъстваха, президентът и вицепрезидентът на ВОЛТ - Европа Андреа Вензон и Деймиан Боселагер.

Паневропейската инициатива дава уникална възможност на цялата българска диаспора в Европейския съюз да се включи по места в правенето на политики и да участва в листите на партиите от мрежата на Европейска партия ВОЛТ, смятат от новоучредената партия.