Така той продължи скандалната полемика с Цветанов с взаимни обвинения за връзки с прокуратурата и престъпни босове.

В отвореното си писмо Пеевски пише:

"Изумих се от наглостта на този човек, който за пореден път доказва, че е един патологичен лъжец. Бях решил да не коментирам повече лицето Цветанов, но съм длъжен да разкрия истината по случая, а тя е, че многократно съм се срещал с Цветан Цветанов в неговия кабинет в МВР и на други места и никога не е било необходимо някой да ме води или представя".

Депутатът отново потвърждава, че и бил в кабинета на бившия вътрешен министър и по време на коментираната среща между него и главния прокурор през 2013 г. Пеевски пак казва, че е бил там преди идването на Сотир Цацаров и не е бил доведен от него, както твърди Цветанов.

"Правя това разяснение, тъй като Цветанов, воден от свои користни подбуди, цели единствено да забърка една сериозна държавна институция в манипулиран от него скандал", заявява още Пеевски.

Той допълва, че е поискал от вътрешния министър справка от регистъра на МВР, за да се изясни колко пъти се е срещал с Цветанов там. Данните показвали, че броят на регистрираните посещения, които е правил в сградата на МВР на ул. “Шести септември“ за периода 2009- 2013 г. (когато Цветан Цветанов бе министър), е общо 40, т.е. много повече от твърденията на Цветанов за не повече от 7 срещи, отбелязва Пеевски.

"Какви са били темите на провежданите между нас разговори, следва да питате него – не е в мой стил да коментирам същите", пише още депутатът от ДПС.

Преди два дни обаче той даде интервю, в което разказа именно за това.

Накрая Пеевски подчертава, че се е срещал и с други политически фигури от ГЕРБ, но не го коментира, защото не бил предизвикан да го направи. Говорел за тези с Цветанов, не защото е засегнат лично, а защото с лъжливите си изявления той се опитвал недопустимо да дискредитира трети лица. 

По-късно Пеевски отново даде интервю за Пик, в което обясни, че произнесените от него думи "моите медии" не означавали, че той има медии.

"Публичен факт е, че това са медиите на моето семейство, на моята майка. Казах го чисто символно. Аз не принадлежа ли към своето семейство?"