„Не зная дали бюлетините са фалшиви, тъй като те са отпечатани от печатницата, която е спечелила конкурса, и която печата всички бюлетини, с които ще се гласува. Тези бюлетини, с които ще се упражни вотът, вече са разпределени от общините по секции. Това стана в днешния ден”, добави Троянов пред "Фокус".

Той увери, че секциите са оборудвани, в тях са сложени необходимите бюлетини, изборните книжа и материали, урната, ксерокс машината и всички други необходими за работата на секционната избирателна комисия материали и вече са поети от охрана на служители от МВР.

Троянов коментира искането на ДПС всеки член на секционната комисия да се подпише на бюлетината, за да е сигурно, че няма да бъдат подменени с други напечатани в печатницата на общинския съветник от ГЕРБ.
Говорителят на ЦИК заяви, че поставянето на подписи отзад на гърба на бюлетината би могло да разкрие тайната на вота.

Неслучайно отзад на бюлетината има точно определени места за печат, за да не би секционната избирателна комисия така да поставя печатите за конкретни избиратели, че да установи как са гласували. Подписването на членовете на СИК ще създаде сериозна предпоставка за опорочаване на изборния процес”, добави Троянов.

По думите му - предложение до ЦИК от страна на политически партии за подписване на всички членове на СИК в бюлетината не е било отправено и тя не е заседавала по този въпрос.
Днес бе проведено заседание на ЦИК, но то било рутинно, а не във връзка с намерените бюлетини.

Все пак от комисията съобщиха официално, че от прокуратурата са ги уверили, че намерените в печатница "Мултипринт" в Костинброд 350 000 бюлетини са поставени под засилена охрана, което гарантира, че с тях няма да се извършва гласуване в изборите на 12 май.

"Към края на днешния ден получихме множество сигнали по телефона, както и жалби към телевизия ТV7за неправомерна агитация в следобедните часове”, каза още Бисер Троянов.
По-рано от ГЕРБ обявиха, че сезират ЦИК и прокуратурата заради неправомерното в деня за размисъл поведение на телевизията, която ги била набедила.

Междувременно пред сградата на ЦИК се проведе протест на представители на различни политически сили, граждани, представители на неправителствените организации. Недоволството на протестиращите бе насочено основно срещу партията на Бойко Борисов, но също така и срещу някои от институциите.