Аз съм убеден, че българите ще се върнат от чужбина. България има висок икономически растеж, а когато сме единни ще можем да постигаме повече и ще може да осигуряваме повече възможности за професионална реализация на всеки наш сънародник. Това заяви по време на празника на община Баните и на минералната вода председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Той благодари на местните жители за тяхната търпимост, защото празникът на Баните за първи път не се провежда на площада, а пред санаториума. Причината за това е, че консорциумът, на който е възложено обновяването на центъра, не се справи в определените по договор срокове.

"Заставайки пред вас, имаме големи неудобства, че днешният празник го правим тук. Миналата година общината с две постановления на Министерския съвет получи 1 млн. лева, за да може Баните да привлича както инвеститори, така и гостите й да се чувстват прекрасно, идвайки тук", посочи Цветанов.

Той призова местната администрация, Общинския съвет, кмета и областния управител да бъдат взискателни към фирмите, които изпълняват възложените проекти.

"Забавянето на този проект днес ни отдалечи от доброто настроение. Днес ние трябваше да се гордеем от това, което държавата и общината прави за вас", допълни Цветанов. Той подчерта, че Баните е приоритетна за правителството община, но е нужна координация между властите, за да се постигнат поставените цели.

"Вие сте невероятни, трудолюбиви хора и ангажиментът, който поемем пред вас, е че ще продължим да помагаме. Днешното ми присъствие тук е да засвидетелствам уважението си към вас, защото сте достойни, имате потенциал, имате качествените хора, които са чест не само за община Баните, а и за България", допълни Цветан Цветанов.

По думите му доказателство за това са успехите на д-р Станимир Сираков, който днес бе обявен за почетен жител на Баните заради постигнатите от него огромни успехи в сферата на здравеопазването и който е носител на медицински "Оскар".

Цветанов съобщи, че предстои скоро да бъде подписан договор между община Баните и ДФ "Земеделие" за проект на стойност 5 млн. лв., предназначен за водопреносната мрежа.

Той поздрави жителите и гостите на община Баните и с днешния празник на българската армия. Пожела единение, за да се постигнат успехите, които са така очаквани от всички.

"Само ако сме обединени, може да преодоляваме абсолютно всичко. Нека всички политици общественици и всички жители да вървим ръка за ръка, за да постигнем просперитет. Вие винаги трябва да искате повече, а ние да се стремим да даваме повече, защото го заслужавате", заяви още Цветанов.

На днешния празник в Баните дойдоха депутатите от ГЕРБ д-р Красимир Събев, Светослав Иванов, областният управител Недялко Славов и кметът на Смолян Николай Мелемов.