"Многократно сме казали, че управляващите са национални предатели, когато и да си тръгнат ще е късно. Няма съмнение дали ще подкрепим вота на недоверие. Политиките на властта са вредни и след слизане от власт те трябва да бъдат съдени и осъдени". Това заяви за NOVA News Цончо Ганев, депутат от "Възраждане".

По думите му депутатите от "Възраждане" няма да се регистрират за осигуряване на кворум, но това не се отнася за гласуванията.

"Всяко едно предложение за оставка ще бъде гласувано от нас. Трябва да не премълчаваме и да казваме истината - правителството изпълнява разпорежданията на ЕС и САЩ за РС Македония. Това е политика срещу Русия, но цената е паметта на нашите деди", подчерта той.

Според него Петков води "национално безотговорна политика, граничеща с предателство" по отношение с РСМ.

Петър Петров, заместник-председател на ПГ "Възраждане", заяви, че винаги са били за оставка на правителството, така че колкото по-бързо то си отиде, толкова по-добре.

Междувременно зам.-председателят на парламента Мирослав Иванов, който е от групата на ПП, заяви, че "вотът на недоверие е израз на неистовото желание на опозицията от ГЕРБ и ДПС обратно да се докопат до властта. Това е тяхната негласна заявка от ден 1, така че ние не сме очаквали нещо различно от тяхното поведение".

"От ГЕРБ се опитват да направят внушение в българското общество, че икономическото състояние на страната не е добро. Външният дълг е намалял с два милиарда, има растеж на икономиката за първото тримесечие, безработицата е в най-ниските си нива, а немският финансов министър похвали България за управление на финансите", каза Иванов, цитиран от БНТ.