От днес е назначена проверка на Инспектората на Министерството на труда и социалната политика по отношение на разходените средства по проект „Красива България”.
Младенов съобщи още, че на мястото на Колев назначава арх. Валерия Ботева, досегашен служител в проекта. Запитан за мотива при вземането на решението за смяната на ръководството на "Красива България" Младенов отговори: "Така се разбрахме тази сутрин с него".
Все още не е ясно кой ще бъде третият заместник-министър на труда и социалната политика, който ще отговаря за социалното осигуряване. Социалният министър обеща да го обяви в рамките на няколко дни. от сряда за политически съветник по медийните въпроси на министъра е назначена Неда Танева, която досега е работила в пенсионно-осигурителна компания "Доверие".
Както беше възложено още в първите дни на мандата в социалното министерство текат множество проверки. "Заложените средства за издръжка за годината са около 15 млн. лв, а на полугодието за изхарчени 17 млн. лева – не знам как са го правили този бюджет", коментира Младенов.

Вижте видео