В декларация от парламентарната трибуна лидерът на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов определи бъдещата ротация като врътка между лицемери, които преди създаването на правителството са се заканвали да не влизат в коалиция с другата страна. Той припомни цитати на лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ от времето преди да се сформира правителството и обяви единствено Делян Пеевски за откровен сред лицемери.

"След една седмица, предстои големият цирк, наречен ротация, на български - връткане. В тази врътка единият връткащ се е изключително лицемерен, а другият изключителен неможач. Връткат се неможачи с крадци", установи от трибуната Тошко Йорданов. Той изреди имената на лицемерите - лидерите на ДБ, ПП и ГЕРБ, като заключи, че за разлика от тях председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски е откровен.

"Лицемер №1 Христо Иванов - човекът, който каза "ние нито ще направим коалиция с Бойко Борисов, нито с ГЕРБ, без него, нито ще приемем сламен човек". Много ротационно изявление на Христо! Направи и първото, и второто, и третото. Най-последователният човек на света, винаги прави това, което е обещал", заключи председателят на ПГ на ИТН. И припомни, че както в началото на този парламент е казвал "нито глас за Пеевски", днес последният го нарича "малка Шехерада" и "сладка куртизанка", която му седи в скута. "Евала на Христо, машала му на обещанието!", добави ирония към декларацията си Тошко Йорданов. И продължи с цитати на Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Борисов, с които се заричат, че никога няма да направят коалиция едни с други.

"Лицемер №2, Асен Василев: "В коалицията на кражбата ние няма да участваме. Те искат да продължат да ограбват България. Нито ще ги подкрепим, нито ще им бъдем златен пръст". "Евала ти, Асене, машала ти на мъжката дума, аферим ти на булка", възкликна Йорданов. И попита: "Асене, къде са магистралите? Да не би да са в коалицията на кражбата, където ти си златен пръст или да питам приятеля ти Йордан Цонев?", отправи въпрос за 8 милиарда лева депутатът от ИТН.

И продължи да изрежда кои са лицемерите, според него. "Лицемер №3 Кирил Петков - първо вкара Бойко Борисов в ареста, а после във властта", констатира Йорданов. И заключи, че сега двамата седят рамо до рамо на първия ред в пленарната зала.

"Евала, Кириле, на последователността ти на мултифункционален вентилатор, който духа във всички посоки", отбеляза депутатът от ИТН и напомни, че съпредседателят на ПП е помогнал за запазването на имунитета на Борисов.

Лидерът на ГЕРБ пък беше наречен "лицемер №4" от Тошко Йорданов. Той го цитира как е казал, че няма да си пази имунитета. "Затова ли запазихте имунитета на Кирил и си оттеглихте жалбата си", попита риторично Йорданов. И добави: "Или ги ползвате за лубрикант, за да опраскате с 200 регулаторите и Конституцията".

"И накрая следва един хитър използвач - Делян Пеевски. Той не е лицемер, той е откровен. Чак сега разбрах защо Пеевски е в списъка "Магнитски" - защото всички лицемери му се лепят като на магнит, за да се докопат до турската баклава", призна Йорданов.

"Потресен съм от гьонсуратлъка на ПП и ДБ. И имат наглостта да обвиняват всички останали, че работят с ГЕРБ и ДПС. Виждате сламката в окото на другия, но не виждате парапета в своето", обърна се към втората по големина парламентарна група депутатът, като я нарече "евтина политическа куртизанка". "Имате дързостта и нагло говорите с пълна уста - аз не съм куртизанка. Евтини куртизанки, които за пари продавате и тяло, и душа, за да пиете мазно кафе и да се наденете на мазния скут. Вземете си хидратищи овлажнители, за да го направите по-удобно!", посъветва ПП-ДБ лидерът на ПГ на "Има такъв народ". Декларацията му завърши с апела: "Оставка, боклуци!"