"Правителството е вредно от начина, по-който се създаде. Това, което прави с тези 45 000 семейства е престъпление. Престъпление е, че вместо парите да отидат в този сектор ще бъдат откраднати. Престъпление е, че не са говорили с тях. Престъпление е, че не мислят за тях, а ги хвърлят на произвола на съдбата и ги лъжат. Престъпление е да унищожат енергийната независимост на страната". Това заяви председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в предаването "Лице в лице".

"ГЕРБ и ДПС са по-умни от ПП-ДБ и ги използват брутално. Отнасят шамарите ПП-ДБ. Рано или късно няма да са им необходими", добави той.

След Нова година цената на тока ще се развърже и ще стане три пъти по-скъпа. С горивата ще стане забавно, каза Йорданов.

 "Вчера бяхме на обсъждането на споразумението между протестиращите и управляващите. Още вчера беше ясно, че протестиращите няма да освободят АМ "Тракия". Подписите на Борисов, Петков стоят, а на хората от магистралата няма подписи. Властта вчера не допусна журналисти. Отказаха нашето искане и да се излъчва онлайн. Вътре половината от протестиращите казаха, че няма да се подпишат и, че няма общо с техните искания. Те казаха - "няма да вдигнем блокадите от магистралите". След което излезе премиерът Денков и каза - "Ние се разбрахме, блокадите се вдигат"", заяви той.

"КНСБ някъде на третата или четвъртата почивка дадена от Делян Пеевски омекнаха. В кулоарите се носеха слухове, че имат да взимат някакви пари от държавата и няма да ги получат, ако продължат по същия начин. Те са предатели към техните хора", подчерта Йорданов.

Той подчерта, че протестиращите искат изтегляне на териториалните планове, защото 45 000 души ще останат без работа. "В Стара Загора и в региона почти всички под някаква форма работят с "Мини Марица Изток". От тези 1,7 млрд. евро вместо да отидат за очистване на производството, за преминаване на други мощности, те отиват в приятелски фирми за правене на фотоволтаици, ветрогенератори, в които има работни места по-малко отколкото има в едно чейндж бюро", добави Йорданов.

"Пеевски управлява държавата. Вчера тези, които бяха в залата около 100 човека видяха как Делян Пеевски нарежда на Денков, на енергийния министър, на коалиционните си партньори от ПП-ДБ, на Кирил Петков и Асен Василев какво може и какво не може, какво да направят и какво да не направят", коментира той.

 Йорданов подчерта, че днес Германия отваря въгледобивната си промишленост.