Този парламент който нареди българският народ е по-различен от предишния и е по-близък до реалността. Това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" в декларация от парламентарната трибуна. 

Самият факт, че присъстват министрите от служебния кабинет, означава, че те не се срамуват. Ние ще предложим кабинет, когато президентът Румен Радев даде мандат и ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат. Разговорите, които ще проведем с основните колеги не мисля, че ще имаме основни различия по политиките за главния прокурор и съдебната реформа и за унизителните пенсии, които получават нашите родители, заяви Тошко Йорданов.

В следващите 14-15 дена би трябвало да има правителство, ако са верни декларациите за промяна на държавата, а не за постове, което да продължи работата, която започна служебния кабинет. Дали можем да работим заедно или ще ходим на избори ще стане ясно. Ако се стигне до избори няма нищо неправилно или недемократично в тази посока, заяви още Тошко Йорданов и подчерта, че тази отговорността на по-голяма част от депутатите, защото се съмнява се, че има една партия, с която повечето му колеги биха искали да контактуват. 

Йорданов направи лапсос и развесели колегите си в пленарната зала, след като обърка името на президента, наричайки го Първанов.