Вчера стана ясно, че Кирил Петков е поискал приятелят на баща му - зам.-министърът Кирил Ценкин да отговаря за изборите. Когато ние бяхме с тях в кабинет, Ценкин му беше бодигард, той искаше да го направи и шеф на НСО и имаха доста смешен разговор с президента.  Това каза пред журналисти след консултациите при президента председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Румен Радев тогава му обясни, че няма как да се прескочи йерархията при военизирана структура, но Петков не прави разлика между генерал, майор и капитан, кой къде стои, допълни Йорданов.  

Той бе категоричен, че съставът на служебното правителство е отговорност на служебния министър-председател и на "Продължаваме промяната - Демократична България", защото те промениха Конституцията. 

"Продължаваме промяната - Демократична България" гласуваха в зала г-н Главчев да застане начело на Сметната палата, те гласуваха списъка, от който г-н президентът може да избира служебни министри. Това е тяхна отговорност. Ходете намерете Кирил Петков и Христо Иванов, защото те задвижиха процеса, който доведе до г-н Главчев, заяви Йорданов.

Политическата отговорност е тяхна. Горе играха някаква пиеса "Многострадална Геновева". Жалка история - политическата отговорност е на ПП-ДБ, подчерта председателят на ПГ на "Има такъв народ".

Целият кабинет е на тая или оная партия. Кой е виновен? попита Йорданов. Запитан дали очаква да бъдат проведени честни избори, Йорданов заяви, че не знае кога в България е имало честни избори, но с ПП-ДБ ще са най-нечестните. 

"В България честни изборите не знам кога е имало. Имало е малко по-честни и много по-нечестни. Тези не знам от кои ще бъдат. Знам, че с ПП-та ще бъдат най-нечестните".

Запитан дали Слави Трифонов ще се появи на тези избори, Йорданов заяви "чакайте, има време".

При президента Йорданов", след като беше представен съставът на служебното правителство, каза: Съвсем логично е да има съмнения за партийно влияние в служебния кабинет и то няма как да е по друг начин заради начина, по който е конструирана Конституцията. Бих казал, че този кабинет е на ПП-ДБ и на Христо Иванов. Защото Димитър Главчев го избраха с техните гласове за председател на Сметната палата. 

"Когато българският народ позволява малки деца да си играят със законите, се получава това. Като народ, политици и парламент ще си изстрадаме този период, защото той е законен. Конституцията повелява така", посочи още Йорданов. И добави: "Надявам се в следващия парламент да оправим Конституцията, защото това в момента е излишно и вредно. Вината се носи от тези, които инициираха тези промени".