В 48-ото Народно събрание трябва да може да се говори с всяка една партия, независимо дали е опозиция или управляваща. Такова мнение изрази по Нова депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Мисля, че имаме всички шансове да бъдем на първо място. По-важно е след изборите какво ще се случи. Трябва да оставим всички възможности отворени. Би било изключително лошо политическата криза да продължи. Това ще се случи, ако ГЕРБ не участва в управлението", коментира Биков.

По мнението на депутата от ГЕРБ предишното правителство се е самосвалило с разпада на управляващото мнозинство. "То беше резултат от една много сбъркана конструкция, която беше предложена декември, когато се формираше кабинетът. Управляващите започнаха да пишат програма чак, след като подадоха оставка. Това е парадоксално. Не успяха да изработят механизъм за взимане на решения. В крайна сметка се стигна до това, което те наричат лоша комуникация вътре в коалицията. Всъщност говорим за липса на реалистични цели, които да бъдат постигани. Всичките бяха абстрактни. Някак си не можаха да разберат, че целта - ГЕРБ да не бъде във властта беше, изпълнена на 3 ноември. Самите ние казахме, че сме в опозиция", отбеляза Тома Биков.