"Практически няма шанс за съставяне на нов кабинет. Децата от детската градина от ПП са загубили едно камионче и не искат друг да си играе с него. Те са толкова опитни и празнословни, колкото Явор Божанков от БСП. Реакцията на ПП е като на Слави Трифонов от миналата година. Не е сериозно да поставяш условието Бойко Рашков да е шеф на КПКОНПИ, за да подкрепяш ново правителство".

Това заяви бившият депутат Татяна Дончева пред bTV.

"Ако беше дал на ДБ мандата, Румен Радев щеше да бъде обвинен в дребнавост. ПП изгърмяха първия мандат с доста елементарно и левашко подхождане. Тези хора искат като Слави Трифонов - всички да са "за" техните предложения. Когато си търсиш гласове, трябва да имаш гъвкав подход. Шест месеца управляваш без програма и като се сюрна правителството, се сетиха, че им трябвала. За какво им е? Миналата година на дневен ред беше Слави Трифонов, когато хората му даваха доверие, защото не вярваха, че той не може, а за нас беше ясно още от първия ден, че Слави не може. Същата сценка ще се случи и с ПП",заяви Дончева. 

Младите виждат себе си във властта. Има и възрастни, които може да са баби и дядовци на "Промяната" и казват "Нека да ги оставим младите". Това съм го виждала при Жан Виденов. На следващите избори ПП няма да падне толкова, но след това ще последва съдбата на ИТН.

Какъв лидер е Кирил Петков? Той няма логически изречение. За 6 месеца не са приели 2 параграфа, а сега щели да приемат 22 закона за Плана за възстановяване. Знам го от кухнята - тези момчета не разбират от държава и позволяват на ГЕРБ да ги подритва като плажна топка. Законите им се пишат от няколко адвокатски кантори. Къде е казано, че може така?

Назначаването на Бойко Рашков в КПКОНПИ е само неистовото желание да го махнат от МВР. Тези момчета и момичета са класически пример на деца, които много си играят на компютър и виртуално садят домати. Освен смях, се сещам за Тодор Живков и фразата му "Приземяване, приземяване, приземяване". Тези хора ще ни докарат до продоволствена криза", каза още Дончева.