"Сегашното българско правителство връща страната 30 години назад. Към най-тежкия период на социализма. Президентът и Българската социалистическа партия гледат към миналото. А ние трябва да отправим поглед към бъдещето. Най-правилният глас е гласът за истинското дясно, за ГЕРБ и СДС."

С тези думи генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес се обърна към Бойко Борисов и ПП ГЕРБ дни преди парламентарните избори.

"Има съмнения за намеса в изборния процес и липсва на напредък във ваксинационния план. Средствата по Плана за възстановяване не се използват, а България има силна нужда от тях. Ситуацията е тежка. Всичко това означава, че нашите проевропейски и дясно-центристки приятели трябва да се завърнат. Защото именно ГЕРБ и СДС ни представляват на предстоящите избори", подчерта генералният секретар на ЕНП.

Той бе категоричен, че ЕС се нуждае от силна, мотивирана и проевропейска България. Такава, каквато могат да я направят от Коалиция ГЕРБ-СДС.

"Можем и ще разчитаме на вас", завърши Лопес.

В специално видеообръщение до Борисов и ГЕРБ австрийският канцлер и лидер на Австрийската народна партия Себастиан Курц, заяви, че вярва, че е от решаващо значение България скоро отново да има силно, ефективно и работещо правителство, "за да можем всички заедно в Европа не само да успеем да победим пандемията, но и да използваме възможностите на икономическия подем, който предстои в цяла Европа". 

Той пожела успех на предстоящите парламентарни избори и изрази надеждата си, че ГЕРБ ще получи широка подкрепа.

"За да могат хората да се възползват от икономическия подем и да се завърнем отново към нормалния начин на живот", отбеляза Курц.

"Изпращам сърдечни поздрави към България и желая много успех на изборите", завърши лидерът на Австрийската народна партия.

Премиерът на Словения Янез Янша също подкрепи лидера на ГЕРБ чрез видеообръщение. 

"Силна и обединена Европа винаги е била твоя кауза. Ето защо аз подкрепям ГЕРБ, партията която винаги е била гарант за успешна и модерна България", заяви Янша.

"Вие винаги сте били извор на стабилност и просперитет за българските граждани. ГЕРБ никога не е бягала от отговорността на лидерството, особено напоследък по време на пандемията от COVID-19", посочи лидерът на Словенската демократическа партия.

В заключениe Янша изтъкна огромния списък с успехи на Бойко Борисов и му пожела победа на изборите.

Призовавам Ви да дадете подкрепата си за партия ГЕРБ, за да формира стабилно дясно-центристко правителство за бъдещето на България. Това заявява във видеообръщение председателят на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер. По думите му когато хората отидат да гласуват, те следва да бъдат водени основно от едно нещо и това е стабилността. "От започването на кризата с COVID-19 цяла Европа се изправи пред големи предизвикателства - в лицето на икономическото и здравно измерение на кризата, породена от пандемията. За да преодолеем това сега, ние се нуждаем от стабилност, нуждаем се от едно стабилно правителство. Затова аз Ви приканвам да подкрепите ГЕРБ. На тях може да се разчита, досега те успяха да постигнат добро развитие на икономиката след кризата", посочва Вебер. Той е категоричен, че идеите на ГЕРБ са правилните за инвестиране в бъдещето на България, особено на младите поколения.

В обръщението си Манфред Вебер заявява, че на европейско ниво има безпокойство относно машинното гласуване, което сега за първи път се прилага в България, а и в Европейския съюз. "Не ни вдъхва особено доверие решението на президента Радев да постъпи така, заедно със служебното правителство, защото проверката на резултата от гласуването по този начин няма да е толкова лесна. Затова екипът за наблюдение на изборите ще следи отблизо за реалното и правилно провеждане на изборите", подчертава председателят на Групата на ЕНП в ЕП.

 

"Мощната евроатлантическа подкрепа от нашите партньори ми дава нови сили. Благодаря ти, Манфред Вебер. Eвропейските лидери са единодушни - ГЕРБ е дясното в България. ГЕРБ може да върне страната на верния път. И този факт не може да бъде заличен. Дори от пропагандата на комунистите", заяви от своя страна лидерът на ГЕРБ в разговора с Вебер.

Коалиция ГЕРБ-СДС ще се яви на изборите на 11 юли с бюлетина номер 5. 

Агитационен материал на ГЕРБ-СДС.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.