Депутат от "Демократична България" показвал кои са автомобилите на народни представители от опозицията по време на първия митинг в подкрепа на властта след свалянето на председателя на Народното събрание. Репортери от бТВ и "от една друга голяма телевизия, но не БНТ" пък упътвали поддръжниците на управляващите през кой вход излизат народните представители. Това каза самият Анастасов в студиото на бТВ.

"Атанас Славов от управляващото мнозинство пък показваше на протестиращите коя кола на кой депутат е и дори даваше пояснителни снимки", каза той в ефир.

След като Анастасов посочи, че е видял репортер на телевизията да показва на протестиращите откъде излизат представителите на опозицията, водещият започна да го разпитва кой е бил дежурен по това време, а народният представител от ДПС отговори, че не е негова работа да знае имената на журналистите.

Станислав Анастасов съобщи още, че и тази сутрин е осъмнал с нови заплашителни бележки на вратата на дома му, на едната от които пишело "мерзавец". Той допълни, че 24 часа след първите МВР още не се е задействало. В понеделник Анастасов осъмна с бележки на вратата, на които пишеше "в сградата живее национален предател" и "подлога от ДПС", а на тях се натъкнали съпругата му, когато излязла да води детето на училище.

"Езикът на омразата е заразен", заключи Анастасов.

Именно Анастасов беше депутатът от ДПС, който преди няколко седмици разгласи за заплаха от страна на премиера към партията. "Аз вас ще ви оправя", му казал Кирил Петков в пленарната зала, когато минавал покрай трибуната.