Народният представител от ДПС Станислав Анастасов осъмна с бележка, пълна с обиди, залепена на вратата от неизвестно лице. За това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

На снимките, публикувани от депутата и бивш министър на околната среда, пише: "Подлога на ДПС" и "В сградата живее национален предател".

"Новият начин на действие на #ПРОМЯНАТА и #УМНОКРАСИВИТЕТА - посещение по домовете" Разбира се, от непознат другар с партийно поръчение", коментира той за това кой би могъл да залепи обидите по негов адрес. 

Депутатът пита риторично: "Демокрация? Човешки права? Морал? Едва ли..."

Посегателството идва само дни след свалянето на председателя на парламента Никола Минчев с гласовете на ГЕРБ, ДПС,ИТН и "Възраждане" и след внесения вот на недоверие, който ще се дебатира и гласува тази седмица.

Това провокира митинг на привърженици на управляващите, които нарекоха опозицията "мафия".

"Остава само един въпрос. Кога да чакаме новата Кристална нощ? Или ще ни пребивате, докато си водим децата на училище?", изразява възмущението си Станислав Анастасов.

Депутатът от ДПС прави аналогия с Кристалната нощ на Хитлер, която се смята за начало на Холокоста. На 9 срещу 10 ноември 1938 г. е първият антиеврейски погром в Германия и Австрия.