Президентът на ПЕС Сергей Станишев поздрави Франс Тимерманс за очертаващата се категорична победа на левицата в Холандия. Партията на труда печели убедително евроизборите, което увеличава шансовете на водача в листата да наследи Жан-Клод Юнкер на поста председател на Европейската комисия.

"Холандия вече гласува. Според прогнозите, социалистическата партия печели убедително! Водач на листата е Франс Тимерманс - нашият кандидат за председател на Европейската комисия.

Казват, че вярата в победата е вече половин победа. Тимерманс и социалистите в Холандия вярват, че промяната е възможна в Европа, и работиха неуморно в тази кампания, за да спечелят доверието на хората. Усилията се оправдаха - в изборния ден два пъти повече хора гласуваха за PvdA, отколкото сочеха предварителните социологически проучвания. Доказахме, че можем да печелим - през април в Испания и Финландия, вчера в Холандия - с послания за социални реформи и ангажираност, за битка с неравенствата, за повече справедливост, за инвестиции в хората, за силен и единен ЕС с поглед към бъдещето.

Очаквам победа на социалистите в още много страни в #Европа, включително и в #България. Вдъхновени от първите прогнози и резултати, трябва да съсредоточим усилията си да убедим всеки човек, който иска социална справедливост и равноправие, да гласува за БСП тази неделя. Само така можем да върнем надеждата на хората в България и в Европа", написа Сергей Станишев на официалната си страница във Фейсбук.

Преди 2 седмици петима леви премиери в Европа и Франс Тимерманс заявиха своята солидарност и изненадаха президента на ПЕС Сергей Станишев с клип, заснет по време на неформалната им среща преди заседанието на левите премиери Европейския съвет в Сибиу, на което се прие Декларация за бъдещето на ЕС. Заедно с Тимерманс в обръщението участваха Педро Санчес (Испания), Алексис Ципрас (Гърция), Антонио Коща (Португалия), Стефан Льовен (Швеция) и Джоузеф Мускат (Малта).

Платен агитационен материал.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.