"БСП е почти четвърта на парламентарните избори, проблемите в партията не могат да се скрият", каза пред bTV говорителят на служебния кабинет и член на висшето ръководство на БСП Антон Кутев.

По думите му предстои да се изяснят доста неща в партията, но не пожела да коментира темата в детайли. Кутев казя само, че в лично качество е разочарован от резултата и се налагат промени. "Оставките са част от личното решение на ръководството, докато промените в ръководството са част от партийната политика. Аз лично бих мислил върху промени в ръководството, независимо от това дали ще има оставки", заяви той.

Антон Кутев отказа да коментира предложението на "Има такъв народ" за правителство с аргумента, че всичко ще се реши в Народното събрание. Той заяви, че темата скоро ще бъде обсъдена на пленум на левицата. "Аз не съм в топли взаимоотношения с ръководството на партията, така че се съмнявам моята дума да е най-важната по време на този пленум. Аз задължително ще се изкажа по много въпроси на този пленум", каза Кутев.

Според него държавните служби трябва да разследват спорните обществени поръчки и сделки, сключени от кабинета "Борисов 3". Той добави, че в оставащите дни на служебния кабинет му се иска да се докаже, че процесът за промяна на модела е необратим. Кутев информира, че служебното правителство подготвя няколко ключови законопроекта, които ще внесе в Народното събрание.